Swappie iPhones: Mijn Ervaring & Is het Betrouwbaar?

Swappie is sinds kort ook aanwezig in de Nederlandse markt en bied refurbished iPhones aan voor een wat aangenamer budget.

Om natuurlijk mensen een beeld te kunnen geven hebben ze contact opgenomen met iemand die al actief is binnen de Nederlandse markt, aldus hebben ze mij gevraagd of ik ter sponsoring van een iPhone 11 Pro mijn ervaring wou gaan delen. Toevallig had mijn vriendin nog een iPhone nodig, dus ging ik hier uiteraard mee akkoord!

Wat is en doet Swappie?

Swappie is een Fins bedrijf die opgericht is in 2016. Huidig verkoopt Swappie refurbished iPhones voor een wat schappelijker prijsje. Je kan het zien als een tweedehands winkel voor iPhones, want je kan dus telefoons kopen in verschillende gebruikte condities.

De verschillende condities waar je ze mee kan kopen zijn:

Als nieuw: Hierbij zie je helemaal niets terug aan de telefoon dat het gebruikt is. Het ziet er dus als nieuw uit.
Heel goed: Er kunnen kleine krasjes en lichte gebruikssporen teruggevonden worden op het toestel.
Goed: Bij goed zul je duidelijk krassen, deukjes of andere oneffenheden vinden.
Acceptabel: Hier zal je vrij duidelijk diepe krassen, deuken en andere merktekens zien.

Bij elke conditie moet je rekening mee houden dat de toestellen altijd werkend geleverd worden en ze altijd worden getest en indien nodig gerepareerd worden door de experts bij Swappie zelf. Ook leuk om te weten is dat Swappie 24 maanden garantie bied op alle toestellen die je daar aanschaft. Dus mocht de batterij het niet meer goed doen, of je krijgt andere mankementen, dan kan je bij hun altijd terecht.

Bestellen en verzenden van een Swappie iPhone.

Het bestelproces ging vrij gemakkelijk. Je zoekt op welk toestel in je budget is, en filtert op de conditie die je graag wilt hebben. Wij kozen ervoor om te zoeken naar ‘als nieuw’ toestellen, omdat we geen zin hadden in krasjes of dergelijke. Jammer is wel dat Swappie niet foto’s laat zien van de daadwerkelijke toestellen. Op deze manier is het altijd een soort gok dat je neemt tegenover marktplaats, waar ze wel altijd foto’s van de iPhone laten zien. Uiteindelijk viel het oog op de iPhone 11 Pro, en gingen we dat bestellen (met een couponcode van Swappie om het gratis te ontvangen).

Alles verliep vrij soepel, maar éénmaal besteld kwam ik achter dat de iPhones ook uit Finland word verstuurd. Op zich niet heel erg, maar dat betekend wel dat je iets langer moet wachten voor je iPhone binnenkomt. In mijn geval was dat dus 3 dagen.

Unboxing van de Swappie iPhone

Eenmaal aangekomen, konden we eindelijk de iPhone 11 Pro uitpakken. De iPhone zat stevig verpakt in een verpakking van Swappie zelf. Je krijgt dus geen officiële iPhone verpakking mocht je dat graag willen. De iPhone zelf had stofjes erop, maar verder zoals beschreven was het ‘als nieuw’. Het zag er keurig uit, zonder enige krasjes of andere malle fratsen. Ook krijg je nog in de doos een oplaadkabeltje meegeleverd wat mooi is.

Ervaring met de Swappie iPhone 11 Pro

En dan het toestel zelf. Merk je een verschil? Is de batterij slechter? Is het scherm anders? Ik kan je vertellen, ik kan niets vinden wat moet aanduiden dat dit een refurbished toestel zou moeten zijn. Batterij gaat lekker lang mee, telefoon is snel, camera’s werken zoals behoren en het scherm is prachtig. Met andere woorden kan ik Swappie je enorm aanraden. Over de overige condities zoals ‘heel goed’, ‘goed’ en ‘acceptabel’ kan ik uiteraard geen uitspraak over doen, maar de ‘als nieuw’ conditie voldoet mijn verwachtingen en kan je zeker niet verkeerd mee gaan!

Delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.