Motorola G9 Plus Review: Degelijk en lange accu duur!

Goedkope smartphones zijn echt goed geworden, en deze Motorola G9 Plus is hier ook geen uitzondering op. Op papier beloofd het indrukwekkende specificaties. Met een Snapdragon 730G processor, 5000 mAh Batterij, 30W opladen, 128GB geheugen en een 64MP camera klinkt het ook veel belovend.

Design Motorola G9 Plus

We beginnen met het design van het toestel. Ik moet bekennen, het design ziet er prima uit maar nou ook weer niet speciaal. Het is ook een big chunky boiyo met een scherm van 6,8 inch en het laat zijn randen vrij duidelijk zien, alhoewel ik dit zelf niet heel storend vind.

Het heeft een glanzende plastic achterkant, wat vrij snel vingerafdrukken laat zien en waar snel krassen op kan komen. Wat voor sommigen vervelend kan wezen, maar voor mij helemaal niks uitmaakt, omdat  ik altijd hoesjes gebruik.

Verder heeft het toestel een volume knop, een power button met vingerprint scanner die trouwens echt lekker snel werkt, een google assistent knop die ik gehoopt had te kunnen veranderen naar iets anders, maar helaas is dit echt alleen gebruikt kan worden voor Google assistent, een mono-speaker aan de onderkant van het toestel die prima klinkt, NFC voor mobiele betalingen, een headphone jack very nice en een USB-C oplaadpoort die ook nog eens 30W fast charging ondersteunt, even more nice!

Schermkwaliteit Motorola G9 Plus

En dan nu het scherm. Het scherm is zoals ik hiervoor zei is 6,8 inch, wat echt gigantisch is. Persoonlijk vind ik het fijn om een lekker groot scherm te hebben, zodat ik content nog beter kan bekijken zoals YouTube of Netflix. Ook heeft het een Full HD scherm met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels, en dit zorgt er voor dat je content nog lekker scherp blijft. Het beeldscherm paneel is LCD en geen OLED en draait het op 60Hz. Dit is opzich te verwachten van een toestel tussen de 200 en 260 euro. Ook zit er een cameragat in voor de 16MP selfiecamera.

Prestaties Motorola G9 Plus

En dan gaan we naar de prestaties. Draait het toestel alles wel soepel of is het één stotterende bende? Alles draait super responsief en soepel door de Snapdragon 730G. En alhoewel het maar 4GB ram heeft, heeft het toestel zich hartstikke goed het mannetje gehouden met het multitasken. Browsen, door apps navigeren en gamen waren geen enkel probleem voor dit toestel en deed hij het ook hartstikke keurig. Verder heeft het toestel nog 128GB geheugen die je ook nog eens door een MicroSD kaart kan uitbreiden met 512GB. Oftewel, opslag zal nooit een probleem wezen met de G9 Plus.

En we hebben ook nog een vingerprint scanner op de power button, en ik vind het echt een plezier om te gebruiken. Het werkt super snel en accuraat. Heb zelf nooit meegemaakt dat het niet mijn vinger kon lezen.

Software Motorola G9 Plus

En dan de software. De software waarmee het toestel komt is Android 10. Uiteindelijk zal dit ook geupdate worden naar Android 11, maar ik vermoed dat het ook zal blijven bij Android 11. Er is geen bloatware aanwezig en Motorola’s My UX skin die erop zit zorgt ook voor leuke software toevoegingen. Waaronder het schudden van het toestel om de zaklamp te activeren, screenshot nemen met 3 vingers en het knopje op je scherm wanneer jij je scherm wilt draaien.

Camera’s Motorola G9 Plus

En dan nu de camera’s. Achter op het toestel vind je 4 camera’s waaronder een 64MP camera met quad pixel technologie, een 8MP ultragroothoek lens, een 2MP macro lens en een 2MP diepte lens.

De 64MP hoofdcamera is een best aardige camera die mooie foto’s kan maken in goede belichting. De dynamic range is ook aardig netjes en portretfoto’s zien er ook keurig uit. Het enige is als het donker word begint de camera er wel moeite mee te hebben, bij de lichte punten kan je nog enigszins detail vinden waarbij alles wat een slagje donkerder is zijn charme wel begint te verliezen.

De groothoeklens is echt een lens die je zal moeten gebruiken in mooi daglicht. Dan zal je misschien een kans hebben op een mooie foto. In het algemeen is de fotokwaliteit van de groothoeklens wel teleurstellend en heb ik vaak foto’s genomen die er vrij uitgevaagd uit zagen. Ook zie je vaak een paarse kleur verschijnen over te foto’s dat gewoon totaal niet prettig is om naar te kijken.

De macro lens die op de Motorola G9 plus zit is vrij doelloos om heel eerlijk te wezen. De kwaliteit is niet fantastisch en inzoomen op de hoofdcamera geeft ongeveer gelijke resultaten als het niet beter is.

De selfie camera op het toestel ben ik wel van te spreken, alhoewel het in het donker er moeite mee heeft om goede detail te schieten doet hij het in daglicht super. Er is mooi wat detail te vinden in de foto’s en overal doet het hartstikke keurig!

Batterij Motorola G9 Plus

Dan gaan we over op het laatste punt… De batterij. Met een grandioze 5000 mAh batterij gaat de G9 Plus echt super lang mee. Wanneer je het dagelijks actief gebruikt heb ik gemerkt dat de batterij 3 dagen mee ging. Met schermgebruik van 7 uur en 37 minuten en nog 14% batterij over. Is je batterij uiteindelijk leeg, dan kan je met de 30W TurboCharger nog eens de batterij flink snel opladen. Ik had zelf dus uitgetest hoe vol de batterij was na 15 minuten tot een uur. Na 15 minuten was de batterij 27% opgeladen, na 30 minuten was het 56% opgeladen, na 45 minuten 80% opgeladen en na een uur 96% opgeladen. En dat is serieus indrukwekkend, en betekend dat je na ongeveer 20-30 minuten opladen je mobiel een dag weer kan gebruiken.

Conclusie

Ik vind de Motorola G9 Plus een echte aanrader. En kan het zeker aanbevelen naar iedereen die op zoek is van een smartphone tussen de 200-260 euro waar je ze zeker wel eens voor kan vinden. Tuurlijk je hebt geen 90Hz OLED scherm of allerlei camera’s van de hoogste kwaliteit, maar dat is ook te verwachten met dit budget. Wat je wel hebt is een super degelijk toestel die goed presteert met een grandioze batterij die je ook nog eens super snel kan opladen. En over het algemeen vind ik de hoofdcamera en selfiecamera goed werken en gaat zeker goed met de tijd mee.

4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.