Razer Anzu Review: Smart Glasses voor €199

Razer is tegenwoordig wel op alle markten thuis inmiddels waar gamers gebruik van maken. Van laptops en microfonen tot stoelen en nu ook brillen. De Razer Anzu is de eerste slimme bril die Razer op de markt zet waarbij ze normaal alleen bezig zijn met gaming gerelateerde producten. 

Wat zit er in de doos?

In de doos van de Razer Anzu vinden we een opberghoesje, een USB-A oplaadkabel en extra paar zonnebrilglazen. Het opberghoesje heeft een klein vakje erin waar je een brildoekje in kan stoppen en heeft een licht gevoerde binnenkant. Ook fijn is dat je hoesje dichtklapt met een magneetje.

Design Razer Anzu

De pootjes zijn fors en het montuur is groot en ondergedompeld in een zwart glanzende lak. Je moet het maar mooi vinden. De Razer Anzu kan op eerste oog kan het een beetje maf ogen, maar naar een loop van tijd begin je wel gewend te raken. Wat echt bijzonder is, is het feit dat de Razer Anzu Bluetooth speakers met een microfoon in de bril verwerkt heeft. Klap de pootjes open en je bent klaar om te verbinden. De Razer Anzu gaat namelijk automatisch aan wanneer je de pootjes uitklapt, en gaat ook automatisch uit wanneer je ze weer inklapt. Fijn systeem dus! Verbinding maken is ook erg gemakkelijk en snel met Bluetooth. Ook heb je een app die je nog kan downloaden om alles verder naar persoonlijke voorkeur in te stellen. Batterijduur van de Razer Anzu is 5 uren, wat prima is voor zo op een dag te gebruiken.

Je krijgt ook 2 paar glazen bij de Razer Anzu. Waarbij je een setje zonnebrilglazen krijgt en een setje glazen voor ‘normaal’ computer gebruik. De computerglazen zijn volledig doorzichtig, en hebben een blue light filter. Hierdoor krijg je minder schadelijk licht binnen in je ogen, en zijn langere computersessies toch wat aangenamer zonder enige irritaties aan de ogen. De zonnebril glazen zijn gepolariseerd en hebben UVA & UVB-protectie. Algemeen zijn de glazen fijn in buiten gebruik, want ze laten een warme kleur zien door de glazen. Dit vind ik persoonlijk een stuk aangenamer dan blauwe of groene glazen wat je soms ook nog ziet.

Razer Anzu met lenzen op sterkte

Razer geeft aan dat je lenzen op sterkte kan verkrijgen bij een website genaamd Lensabl. Maar deze zijn dus niet verkrijgbaar voor de Nederlandse markt. Althans mij lukt het niet om de website te openen van Lensabl. Ik krijg hierbij dan ook een ‘Forbidden’ tekst wanneer ik de website probeer te openen. Jammer dus.

Waarom zijn de Razer Anzu ‘Smart Glasses’?

Wat de Razer Anzu slim maakt zijn:

  • Speakers in de oortjes
  • Ingebouwde microfoon
  • Mogelijkheid voor stembediening
  • Touch-controls voor media

Het is niet heel spectaculair als je het vergelijkt met de Google Glasses. Je krijgt geen fancy AR menu’s voor je oog te zien, of dat het een camera heeft. 

Geluidskwaliteit Razer Anzu

Met een formaat als smartphone speakers, had ik een verwachting dat het niet veel beter zou klinken als… smartphone speakers. En ik  om eerlijk te zijn vind ik het wel beter dan smartphone speakers klinken. Het heeft tikkeltje punchier bass, maar het is nog steeds vrij mager. Voornamelijk reden hiervoor is dat de Razer Anzu een open design heeft, en daardoor kan je dus niet veel bass mee krijgen. Ook heb ik gemerkt dat de mids en high niet erg zuiver zijn, en dat de Razer enorm veel de lows hebben proberen te benadrukken op de Anzu. 

Microfoonkwaliteit Razer Anzu

De microfoon klinkt nog verrassend goed. Tuurlijk is het niet je meest heldere geluid zoals je in de Siren zou krijgen. Maar voor het bellen klinkt het zeker prima!

Gebruiksgemak Razer Anzu

Met het gebruiksgemak laat de Razer Anzu het wel afweten. Op beide pootjes heb je een klein bobbeltje die je aanrakingen bepaald. Alleen is het altijd weer zoeken waar ze precies zitten, puur omdat het zo klein is. Ik snap dat fysieke knoppen gek uit zien op smart glasses, alleen vind ik dat altijd een stuk fijner om mee te werken. Met touch bedieningen stoei ik altijd weer mee.

Eindbeoordeling Razer Anzu

Dat Razer nieuwe markten probeert te betreden is leuk om te zien. Alleen de Razer Anzu is wat mij betreft niet het geld waard om te halen. Het is functioneel, bellen gaat goed en het geluid is ‘oké’. Ook zijn de touch-controls lastig te gebruiken, en heeft het even tijd nodig om hier aan te wennen. En je kan geen lenzen op sterkte verkrijgen in Nederland, wat voor sommigen wel echt een must is.

Zelf denk ik eerder dat ik een zonnebril voor €50 zou gaan kopen, en een JBL Bluetooth speaker aan mijn tas zou vastzetten.

3,5/5 sterren
3.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.