€10 vs. €120 webcam (AliExpress vs Logitech C920)

In deze video bespreek ik welke webcam het meeste oplevert voor je geld. Beide webcams zijn 1920×1080 (1080p) van resolutie, en kunnen beide 30 beelden per seconde draaien. Alleen het leuke is, één webcam kost maar €10, en is afkomstig van AliExpress. En de andere, de Logitech C920 kost nu maar liefst €120!

€10 AliExpress webcam

De AliExpress webcam is voor de prijs nog best aardig te gebruiken. Het heeft automatisch focus, witbalans en belichting. Alhoewel de belichting op de AliExpress webcam nog wel wat te wensen over laat. Raadzaam met de AliExpress webcam is dan ook om handmatig de instellingen aan te passen om zo het meeste er uit te halen. Ook is de lens die gebruikt word een wide-angle lens. Wat betekent dat je enorm veel van je omgeving ziet. Maar al in al doet het hartstikke keurig voor maar €10!

€120 Logitech C920 webcam

Bij de Logitech C920 webcam zie je duidelijk een boost in kwaliteit. Alles ziet er gewoon aannemelijker uit en heeft veel minder ruis op het beeld. Ook is gebruikte lens minder wijd dan de AliExpress webcam. Al in al, toch een stukje betere kwaliteit dan de AliExpress webcam. Maar dit komt ook met een hogere prijs uiteraard.

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.