Instagram foto’s uploaden vanaf je PC – Zo doe je dat!

Het uploaden van foto’s naar Instagram kan een heel gedoe wezen op de computer. Eerst moet je de foto via een manier naar je mobiel toe sturen, en dan kan je eindelijk via de Instagram app de foto online zetten. Vroeger ging ik zelf altijd een foto via de mail naar mijzelf sturen. Maar ik kwam achter dat er zelfs een veel makkelijkere manier is, die niet veel expertise verreist!

Dus hoe upload je Instagram foto’s vanaf je PC?

Stap 1. Als eerst ga je naar de Instagram webpagina. Het maakt niet uit waar op de pagina je staat, je eigen profiel of de homepagina. Wat je vervolgens gaat doen is met je rechtermuisknop op de pagina klikken en de optie ‘Element Inspecteren’ klikken. (In een Engelse browser heet dit ‘Inspect’, althans zo heet het bij mij op Chrome). Ook kan je een shortcut gebruiken namelijk Ctrl + Shift + I.

element inspecteren
element inspecteren

Stap 2. Wat je hier gaat doen is boven in het uitgeklapte balkje op de tablet en mobiel icoontje drukken. Het knopje heet ‘Toggle Device Toolbar’. Eenmaal wanneer je de knop hebt aangedrukt zal je icoontje blauw verschijnen en zul je een balkje bovenaan je pagina zien. Deze tool word gebruikt door webbouwers om snel de website resolutie aan te passen zodat ze kunnen zien of alles goed mee schaalt op mobiel, tablet en desktop.

toggle device toolbar knopje
toggle device toolbar knopje

Stap 3. Vervolgens ga je op het balkje wat zojuist tevoorschijn kwam door de ‘Toggle Device Toolbar’ knop’ op de tekst ‘Responsive’ drukken. Hierbij zal je een uitklap menu zien met allerlei toestellen zoals de: Moto G4, Galaxy S5, Pixel 2, iPhone X etc…

responsive knopje
responsive knopje

Stap 4: Selecteer een toestel naar keuze. Vrijwel allemaal zijn prima, maar ik kies altijd iPhone X. Wanneer je een toestel kiest zie je opeens je Instagram pagina helemaal veranderen op resolutie van het mobiele apparaat die jij zojuist gekozen hebt. 

responsive menu
responsive menu

Stap 5: Herlaad de Instagram pagina, en voila! Als het goed is zie je nu een ‘+’ icoontje staan onderaan in je pagina van Instagram. Wanneer je hier op klikt zul jij je foto’s kunnen uploaden. Let op: Je kan maar 1 foto tegelijk uploaden. Meerdere zul je toch via de mobiel moeten doen helaas…

Upload knop
Upload knop

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.