Logitech G613 Review: Draadloos toetsenbord met batterij van 1,5 jaar!

Design Logitech G613

De Logitech G613 ziet er vrij standaard uit, en straalt uit als een normaal kantoor toetsenbord. Het geheel is gemaakt van plastic, maar het voelt wel degelijk aan. Het toetsenbord is vrij groot maar vind ik persoonlijk niet erg. Ik heb hier wel de ruimte voor. Maar mensen die op zoek zijn naar een kleine en compacte toetsenbord kunnen beter verder kijken. Het heeft een polssteun wat comfortabel genoeg is. Alleen is deze helaas niet te verwijderen. Het heeft geen RGB lichten wat ik persoonlijk altijd fijn vind voor in het donker.

Ook zie je allerlei media knoppen rechtboven op het toestenbord, die kan ik dus echt enorm waarderen en mis ik helaas op mijn Corsair Strafe. Enige wat ik wel anders wou aan de mediaknoppen is een wielletje die je kan draaien voor de volume in plaats van knoppen. Links van de media knoppen heb je nog de bluetooth pairing knop, 2.4GHz Wireless knop en een Windows deactiveer knop. Wat dit doet is dat je niet tijden het gamen per ongeluk op de windows knop drukt dat je dan een pop-up krijgt. Daarnaast zie je 2 lampjes om te laten zien hoeveel batterij je hebt en of de caps lock aan staat.

Aan de rechterzijde van het toetsenbord heb je een aan en uit knop. En de linkerzijde heb je programmeerbare macro knoppen die je zelf naar eigen wens kan instellen via de GHUB software.

Verder gebruikt het toetsenbord 2 dubbel A batterijen die voor kunnen zorgen dat je 18 maanden lang met je toestenbord mee kan gaan. En dat zijn dus echt veel maanden…

Verder krijg je nog een verlengkabel mee om je 2.4GHz ontvanger die je ook mee krijgt in te pluggen.

Software

En dan gaan we naar het software. Om de macro knoppen in te stellen moet je dus de GHUB software installeren. Deze moet je handmatig opzoeken en word niet automatisch geïnstalleerd als je de 2.4GHz ontvanger in de USB poort zet. Alleen heb ik geen succes gehad met het programma om macro’s in te stellen en laat bij mij alleen een zwart scherm zien helaas. En als ik de YouTube comments moet geloven op hun eigen GHUB tutorial, is het sowieso al niet heel denderend.

Performance

Dus hoe draait het allemaal? Merk je nou vertragingen, of dingen die mij eenmaal niet bevallen? Alles draait super goed en responsief. Bluetooth en 2.4GHz werken beide perfect met dagelijks werk. Ga je over op gamen moet je uiteraard de 2.4GHz modus gebruiken om het meeste eruit te krijgen. En ik kan zeggen, je merkt geen verschil tussen een bedraadde toetsenbord en een draadloze. Het werkt allemaal super responsief en ik ben er blij mee.

Verder typt het toetsenbord fijn alleen heb ik zelf gemerkt dat het wel wat luider is dan mijn Corsair Strafe met silent switches. Ook merkte ik een soort echo wanneer je een toets indrukt, wat ik persoonlijk wel enorm storend vind als ik bijvoorbeeld bezig ben met een script schrijven. Tijdens het gamen merk je hier niks van.

Eindbeoordeling Logitech G613

Het toetsenbord gaat gewoon anderhalf jaar mee op draadloos. Dat is serieus indrukwekkend. Het werkt super responsief met gamen. Zelf vind ik het helaas wel wat te basic uit zien en mocht het wel wat sportiever uit zien. Of op zijn minst een toevoeging van backlight. Verder typt het geheel goed en werkt het allemaal gewoon super. Vooral om de anderhalf jaar batterij kan ik dit zeker aanraden.

4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.