Divoom Ditoo Review: Leukste Tech Gadget van 2021!

Toen het bedrijf mij aanbood om een review te maken van de Divoom Ditoo dacht ik oh leuk, het is een retro decoratie computertje met aanpasbare LED lampjes. Maar toen ik het eenmaal uitprobeerde was ik zo onder de indruk van wat dit apparaatje allemaal gewoon kan! Ik kan dan ook met gemak zeggen dat dit echt mijn favoriete gadget van dit jaar is. So let’s get to it!

Design

Laten we eerst eventjes het design bekijken. De Ditoo heeft een beeldscherm van 16×16 pixels. Die je zelf helemaal naar wens kan aanpassen. Het heeft een 10W speaker aan de bovenkant en een toetsenbord van 6 toetsen die ook nog eens mechanisch zijn. De switches die gebruikt worden zijn de Cherry MX blue switches, oftewel clickedyclackedy lekker luid. En de toetsen zijn ook nog zelfs wit verlicht, de verlichting van het toetsenbord kan je alleen aan of uit doen en niet dimmen helaas. Ook heb je een pookje ernaast die je alleen naar beneden kan bewegen. Verder heb je aan de zijkant nog een micro SD reader, aan en uit knop en een USB-C oplaadpoort.

Beeldscherm

En dan bekijken we het beeldscherm. Het beeldscherm wat erop zit is mooi vibrant met de kleurtjes. De helderheid kan je aanpassen, waarbij het qua helderheid vrij fel kan worden, maar ook heel dim voor als je het als wekker wilt gebruiken bij je bed. Zoals ik doe. Ook kan je zelf helemaal aanpassen wat je wilt laten weergeven op het beeldscherm, je kan dus van de community animaties downloaden of als je creatief genoeg bent het zelf maken.

Geluidskwaliteit

En dan de speakers, hoe klinken die? Nou kan ik zeggen dat ze aardig goed klinken! Ja je hebt minder bass dan bijvoorbeeld een JBL Charge 4, maar nog steeds produceert de Ditoo een goede aanwezige bass, maar niet te overdreven. Mids en highs klinken ook goed en heb praktisch nergens om te klagen.

Verbinding

Dan de verbinding. Het verbinden met de Ditoo gaat soepeltjes. Het werkt altijd gewoon en heb eigenlijk door het hele huis wel verbinding met de Ditoo. De Ditoo maakt gebruik van Bluetooth 5.0 dus dat zit ook goed. Het enige probleem wat ik met de verbinding heb is als ik gebeld word hij altijd automatisch ingeschakeld staat op de Ditoo. Waarbij ik dus eerst bluetooth moet uitschakelen. Maar dat is niet de Ditoo’s schuld heh.

Batterij

En de Ditoo heeft ook nog een ingebouwde batterij, 3000mAh om precies te zijn. Er wordt gezegd dat de Ditoo tot 8 uren lang mee kan gaan op de batterij en dat kan ik wel bevestigen. Ik had een nachtje gehad van ongeveer 8-9 uren lang waarbij hij draaide op de batterij met alleen de klok aan. En de helderheid was aardig gedimd. Vervolgens had ik de volgende ochtend ongeveer 10-15% batterij nog over dus batterijleven kan echt verschillen op basis van hoe jij het apparaatje gebruikt.

Wat kan de Divoom Ditoo?

Dus wat kan dit apparaatje nou allemaal? Wees voorbereid, hier komt nog een flink lijstje.

 • Het kan dienen als een bluetooth speaker
 • Je kan je eigen animatie en designs maken en weergeven op het schermpje, of je kan animaties van de community downloaden en weergeven.
 • Je kan retro mini-games spelen zoals Tetris, Magic 7 ball en Snake.
 • Je kan het gebruiken als een wekker.
 • Je kan notificaties ontvangen van Facebook, Instagram, Twitter en Whatsapp.
 • Je kan weerberichten weergeven, met een eigen visuele notificatie.
 • Je kan voice memo’s opnemen.
 • Je kan je eigen muziek produceren via de app.
 • Je kan radio luisteren.
 • Je hebt een decibel meter
 • Je hebt een stopwatch
 • Je hebt een planner waarbij je reminders mee kan instellen en met een speciale animatie kan laten weergeven.


En dat is het ook wel een beetje denk ik. Het is echt een boel. Maar dat maakt het allemaal juist ook zo mooi. Op zichzelf denk je alleen dat het een simpele bluetooth speaker is een pixel beeldschermpje. Maar door de software bied het nog veel meer aan. Dat is iets waar veel bedrijven nog best wel van kunnen leren.

Eindbeoordeling Divoom Ditoo

Ik vind het apparaatje echt top, dus ik kan het niks anders geven dan 5 van de 5 sterren! 

Alles is gewoon fantastisch. Het is een uniek stuk technologie. En als ik wel van iets hou, is dat bedrijven nieuwe unieke dingen creëren in plaats van anderen te kopiëren en het een ‘slagje beter doen’. De Ditoo is gewoon uniek. Geluid klinkt goed, en de software is na eenmaal wennen super gemakkelijk in gebruik. Je kan uit zoveel ontwerpen kiezen om te laten weergeven op de Ditoo en alles in de software is ook gratis voor gebruik. Dus geen onzin premium pakketten wat je ook wel ziet bij sommige bedrijven. Ook is het nu te koop voor maar 80 dollar, wat dus echt een koopje is. Normaal gaat hij voor $160, wat ik ook opzich niet heel verkeerd nog vindt. Dus ja, ik kan jou dit apparaatje echt aanraden. Punt uit.

5/5 sterren
5/5

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.