Motorola Edge vs G9 Plus: Camera vergelijking

Dus jij zit te twijfelen tussen deze twee toestellen, en het enige wat je nog een beetje weerhoud is de camera kwaliteit? Ik ga je dat helemaal duidelijk maken in deze video!

Hoofdcamera

Laten we maar meteen beginnen met het belangrijkste, de hoofdcamera.

Beide camera’s leveren fantastische kwaliteit. Het rare van beide toestellen is wel dat het wisselend een paarse kleur weergeeft. Ene moment geeft de Edge een paarse kleur en de andere keer de G9 Plus. Maar beide geven ze mooie beelden weer en ligt de dynamic range vrij gelijk. Detail is ook hetzelfde bij beide camera’s. Essentieel zou je bijna kunnen zeggen dat het dezelfde camera is. Of te wel dit is gelijkspel.

Hoofdcamera in de nacht

Dan kijken we even hoe de hoofdcamera’s het doen in de nacht. Om heel eerlijk te wezen vind ik beide toestellen het hier wat matig presteren. Qua detail en wat je ziet op de foto’s is het vrijwel identiek, waarbij alleen de edge een gelige kleur weergeeft en de G9 Plus een witte kleur. Zelf vind ik dit nog steeds een gelijkspel.

Portretfoto’s

Hoe doen de hoofdcamera’s het met portretfoto’s? Ook vrij gelijk, waarbij ik ondervonden had dat de G9 Plus wel de mooiste foto’s schoot betreft de kleuren. Met de vervaging deden beide toestellen het keurig. Dus de voorkeur gaat naar de G9 Plus.

Macro lens

Dan gaan we over naar de macro lens. Hierbij merk je dat de Edge simpelweg de beste macro lens heeft. De Edge weergeeft meer detail, en maakt nog keurige kwaliteit foto’s. De G9 Plus heeft wat detailloze foto’s. Dit komt voornamelijk omdat de Edge een 16 megapixel macro lens heeft tegenover de 2 megapixel op de G9 Plus. Oftewel de duidelijk winnaar is de Edge.

Ultrawide lens

Dan is de wijdhoek lens aan de beurt. Dit is een beetje hetzelfde megapixel verhaal als met de macrolens. Waarbij de Edge een 16 megapixel camera heeft, heeft de G9 Plus enkel maar een 2 megapixel camera. En dat betekent dat de Edge altijd betere detail foto’s bied dan de G9 Plus. Wat ik wel geef aan de G9 Plus is dat de dynamic range wel beter is dan de Edge. Maar door de hogere megapixels op de Edge moet ik toch daar mijn voorkeur voor trekken.

Selfie camera dag

En dan gaan we over op de selfie camera. Beide toestellen maken in goed daglicht keurige foto’s. Er verschilt vrij weinig aan kwaliteit, en het enige verschil wat je echt merkt is de witbalans en de detail. Zelf moet mijn voorkeur toch bij de Edge wezen voor de extra detail wat je mee krijgt in je foto’s.

Selfie camera nacht

En hoe doen beide selfie camera’s in het donker? Hierbij is de G9 Plus de overduidelijke winnaar. De G9 Plus pakt zo veel meer licht op dan de Edge waardoor je uiteindelijk meer komt te zien op de foto’s. De Edge geeft vaak ook een vage paarse gloed mee over de foto’s wat de foto’s al helemaal niet smakelijk maakt.

Video hoofdcamera dag

Nu gaan we naar het video’s opnemen op de hoofdcamera’s van beide toestellen. Wat ik gemerkt heb dat het qua beeldkwaliteit vrij gelijk is. Het enige verschil wat mij opmerkt tussen de toestellen is dat de witbalans per toestel weer verschillend reageert. Het ene moment is de Edge natuurlijker en het andere keer juist de G9 Plus. Ik kan hier dan ook niet anders dan een gelijkspel geven.

Video hoofdcamera nacht

Wanneer we bij de nachtvideo’s komen is er wel een overduidelijker winnaar zichtbaar. Dat is namelijk de Edge. De Edge geeft duidelijk weer wat er is in de omgeving en toont minder ruis. Zeg nou zelf, dit ziet er toch veel beter uit dan dit? Oftewel de Edge is de duidelijke winnaar.

Video Selfiecamera dag

Dan nu de video’s op de selfie camera. Ik heb zelf gemerkt dat de selfiecamera van de G9 Plus de achtergrond vooral aan het vervagen is en de Edge alles graag scherp houd. Dit is ook vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar heb wel gemerkt dat hetgene wat in focus is, het scherpste oogt op de Edge. Ook is de dynamic range op de video van de Edge in het algemeen beter. Zelf zeg ik dat de winnaar hiervoor de Edge weer is, maar de G9 Plus is niet ver achter.

Video Selfiecamera nacht

En dan de selfiecamera in de nacht, tja… Het is gewoon net als voorheen met de foto’s. De Edge laat heel duidelijk een paarse gloed zien in de video wat best wel verschrikkelijk uit ziet. Ook zie je mij niet zo duidelijk als op de G9 Plus, en de G9 Plus laat ook nog eens minder ruis zien. Dus hier is de duidelijke winnaar de G9 Plus.

Conclusie camera vergelijking

De G9 Plus is voor zijn vraagprijs vrij competitief met zijn camera setup met de Edge met zijn hoofdcamera en selfielens. Zoals verwacht zijn alle andere camera’s van de G9 Plus best wel waardeloos en bied de Edge hier toch de beste resultaten. Als de hoofdcamera en selfiecamera alleen voor jou van belang zijn zou ik de G9 Plus je absoluut kunnen aanraden. Vind je de Macro lens, groothoeklens of telephoto lens belangrijk? Dan is de duidelijk winnaar de Edge.

Waar is de Motorola G9 Plus goed in?

Waar is de Motorola Edge goed in?​

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.