Setup Tour: Mijn Gaming Setup!

Het is weer eens tijd. Een prachtige gaming setup tour. De laatste setup video die ik gemaakt heb op mijn kanaal is alweer van 2017. Voor mijn gevoel was het alweer 10 jaar geleden bijna, maar dat valt dus blijkbaar mee. 

Alle spullen die ik gebruik voor mijn Gaming Setup

Rode NT-USB microfoon

Als eerst beginnen we met de Rode NT-USB microfoon. Het is een super fijne microfoon die ik nu inmiddels al 5 jaar bezit. Enige nadeel is dat het toch wat te veel van de omgeving mee pakt met geluid. Maar qua gemak en zijn USB-aansluiting is het fantastisch.

Mountain Makalu 67 gaming muis

Als muis gebruik ik de Mountain Makalu 67. Het is een lichtgewicht gaming muis die gewoon perfect werkt voor mij. De kabel is lekker licht, zodat je niet merkt dat je de kabel over je bureau sleept. En de pasvorm werkt gewoon fantastisch voor mij.

Corsair Strafe RGB MX Silent

Om al deze tekst te kunnen tikken gebruik ik de Corsair Strafe RGB MX Silent. En dit beestje heb ik inmiddels alweer 4 jaar, en werkt nog zo goed als wat. Enige wat ik nog wel mis zijn multimedia knoppen, nu moet ik dat allemaal via de FN knoppen doen wat ik simpelweg niet fijn vindt. Het heeft zelfs ook een flinke lading water overleefd die ik per ongeluk er op morste.

Dell U2715H monitor

Voor als tweede monitor gebruik ik de Dell U2715H. Dit is een 60Hz 1440p IPS monitor die echt een prachtig beeld weergeeft. Vroeger was dit altijd mijn hoofdmonitor tot ik besloot toch de stap te nemen naar 144Hz. Destijds had ik €420 (nice) voor deze monitor uitgegeven en waren er destijds geen goede 1440p IPS-panelen die ook op 144Hz draaide, althans voor onder de €500. 

Acer XB271HU monitor

De Acer XB271HU was echt een gekke aankoop. Toen ik eerder al de Dell U2715H had gekocht vond ik €420 al een kolossaal bedrag voor een beeldscherm. Toch wou ik de stap zetten naar 144Hz. Echter TN-panelen en VA-panelen waren alleen beschikbaar voor mijn budget, en een IPS-paneel met 144Hz was echt een premium waar je voor moest betalen (€650+). Na veel denken, had ik toch zoiets van f**k it! Dus eenmaal aangeschaft voor €700, was ik ook wel echt super tevreden over de monitor. 144Hz, prachtige kleuren, geen ghosting en GSync. Ik verwacht dan ook wel deze monitor minstens in de komende 5-10 jaar nog te gaan gebruiken.

BenQ Screenbar

Zelf zou ik nooit de screenbar kopen voor €100. Gelukkig was BenQ zo aardig om mij één te sturen voor een video. Uiteindelijk is de BenQ screenbar wel een fijne tool. Geen stopcontact nodig, gemakkelijke bediening en super handig voor het filmen van producten op mijn bureau.

AmazonBasics Monitorstandaard

Een nieuwe monitorstandaard vond ik wel een mooie stap om te nemen. Ik ben zelf altijd rommelig en poten van mijn monitoren droegen nou niet echt mee aan een leeg bureau. Daarom kocht ik een monitorstandaard, zodat ik meer troepjes op mijn bureau kan gooien. Al in al is de monitorstandaard een goede toevoeging, en zacht van prijs.

Logitech C920 webcam

Tja, de Logitech C920 is gewoon een simpele 1080p webcam die gewoon goed werkt. Fijne kleuren en prima te gebruiken voor het streamen.

Elgato Multi-Mount & Flex Set statief

Als eerst kocht ik de Elgato Flex Set omdat ik dacht dat de Flex Set het statief zelf was dat je vast maakte op je bureau. Dat was dus niet zo, en besloot nog de Multi-Mount te kopen. Het idee was om mijn Panasonic Lumix G80/G85 te gebruiken als webcam, maar dat was uiteindelijk zo’n enorm gedoe dat ik maar besloot de Logitech C920 er op te gebruiken. Ik had de Multi-Mount en Flex Set dus eigenlijk niet echt nodig maar goed.

BeyerDynamic DT 990 Pro 250 Ohms koptelefoon

Als ik een koptelefoon fijn vind, is dat de DT 990 Pro wel. Vroeger gebruikte ik de Philips SHP9500. Wat ik ook een fijne koptelefoon vond. Alleen die klemde niet goed op mijn hoofd en de bas mocht van mij ook wel wat beter. Natuurlijk is een goede bas moeilijk op een open-ear koptelefoon, maar de DT 990 Pro is een koptelefoon die dat zeker kan.

FiiO K3 Headphone AMP & DAC

De FiiO K3 had ik gekocht om mijn koptelefoon net wat aangenamer te maken zoals ik het wil. Doordat ik dus de AMP & DAC combo gebruik klinkt het geluid net wat warmer en fijner. Ook zit er een bas-switch die zorgt voor een tikkeltje meer bas.

Logitech Z533 speakers

Ik had de Logitech Z533 speakers gekocht omdat ik en mijn vriendin altijd problemen hadden met samen horror games spelen. Eerst probeerde we de audio-ingangen zo in te stellen dat het 2 apparaten tegelijk kan sturen. Maar het begon echt een enorm gedoe te wezen. Wat ik dus deed is de Logitech Z533 speakers kopen. Ze zagen er mooi uit en ze werken ook zeker goed. Enige wat nu het probleem is, is dat er veel meer horror games moeten uitkomen. Het is nu te weinig, helaas 🙁

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.