Rolfstone Nova Sport review: Alleen voor de bas liefhebbers

Dus dit is de Rolfstone Nova Sport. Zoals je al merkt in de naam is de Nova Sport bedoelt voor de sporters, waarbij als ik naar mijn buik kijk ik dat niet echt ben. Moet maar weer denk ik voor de 10e keer doen als of ik sporten als goede voornemen heb. 

Design

Oké, als je naar het design kijkt van de oordopjes ziet alles er vrij keurig uit, het straalt kwaliteit uit en zo voelt het ook. De oordopjes verbinden snel en gemakkelijk met mijn mobiel. En door middel van de touch-controls op de achterzijde van de oordopjes kan je volume aanpassen, pauzeren, afspelen, liedjes overslaan en telefoontjes opnemen. De touch-controls werken goed en ik kan hier absoluut niet over klagen. En omdat het voor de sporters is, is het ook nog zweet en regenbestendig wat ook mooi is.

Het oplaaddoosje die er bij zit is gewoon ja, een oplaaddoosje. Hier zet jij je oordopjes weer in om ze op te bergen of op te laden. Er zit een magneetje in zodat je oordopjes stevig op zijn plaats blijft. Ook heb je een lampje op het oplaaddoosje om je laten weten hoe vol die nog zit. 70 tot 100 procent weergeeft een blauw lampje, 30 tot 70 weergeeft een paars lampje en 0 tot 30 procent een rood lampje. Opladen kan via de USB-C aansluiting aan de achterkant. Ook krijg je bij de oordopjes nog een USB-C kabel bij.

Comfort

Dus hoe zitten de oordopjes in je oor? Ik moet zeggen dat ze vrij comfortabel zitten. Ik moest eerst wel even wennen aan de wingtip om dit echt goed in mijn oor te krijgen. Maar ik moet zeggen dat na een aantal keren proberen, ik de vaardigheden bemachtigd heb en het geen probleem meer is. En het belangrijkste uiteraard voor de sporters… De oordopjes blijven super stevig in je oor zitten! Je kan schudden wat je maar wilt met je hoofd maar door de wingtips blijven ze er altijd in zitten. I love it!

Audiokwaliteit

Alles kan wel lekker zitten, maar het moet uiteindelijk ook goed klinken natuurlijk. En ik kan zeggen dat het geheel vrij goed klinkt. Ik moet wel zeggen dat de oordopjes wel meer bedoeld zijn voor diegene die luistert naar muziek met een goede hoeveelheid bass. Dus muziek zoals hiphop en house komen bij deze oordopjes het beste tot zijn recht. Nadat ik de oordopjes vergeleken had met anderen merkte ik wel dat de mids en highs minder zuiver zijn. Graag had ik nog wel een app willen zien waardoor je toch eigen keuze had gehad om een equalizer aan te passen.

Microfoon

En dan de microfoon die op de oordopjes zit. Ik moet zeggen dat ik het niet heel geweldig vind, je hoort wat er gezegd wordt, maar daar blijft het ook wel bij.

Batterijduur

En dan over op de batterijduur van de oordopjes. De hoeveelheid afspeeltijd wat je krijgt is vrij gemiddeld van de oordopjes. De oordopjes kunnen 5 uur lang meegaan, en met het oplaaddoosje kan jij je oordopjes weer 4 keer opladen. Oftewel kan je 25 uur lang meedoen met oordopjes.

Eindbeoordeling Rolfstone Nova Sport

En dan de eindbeoordeling. Ik vind de Rolfstone Nova Sport 4,5 van de 5 sterren waard! En zoals altijd vraag jij je af waarom… Ik kan eigenlijks niet veel klagen over de oordopjes. Ik vind voor de prijs van €79 dat je best wel keurige oordopjes krijgt voor de prijs die ook comfortabel zitten voor tijdens het sporten. Ze zien er goed uit, en gaan qua gebruiksduur een goede hoeveelheid uren mee. Audio kwaliteit is ook goed, maar als je bijvoorbeeld naar klassieke muziek vaak luistert dan moet je toch naar andere oordopjes kijken, want de Nova Sport is echt voor de bassheads. En dat is echt een factor waar je naar moet kijken. Wil je bass, dan zijn deze vrij goed. Wil je gebalanceerd geluid, dan is dit gewoon niks voor jou.
4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.