LG Tone Free FN6 vs FN7: Wat zijn de Verschillen?

Hier ga ik jullie op de hoogte laten weten wat het verschil is tussen de 2 oordopjes, en kan dit je helpen bepalen of een stapje hoger naar de FN7 het waard is.

Mocht jij nou echt een volledige review willen zien van de FN7? Dan zal ik je toch door moeten sturen naar de FN6 review. Veel functies zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde dus vond ik het zelf niet de moeite waard om een hele nieuwe review voor de FN7 op te bouwen.

Wat maakt de FN7 nou echt anders dan de FN6?

Design van de FN6 vs FN7

Als eerst de looks. Qua looks ziet het vrijwel hetzelfde uit als de FN6. De achterzijde van de FN7 is glossy waarbij de FN6 mat is. Op de FN7 zie je op de achterzijde nog een blokje bovenin. Dit is een haptic touch ‘knopje’ dat je laat horen wanneer je je vingers er op plaatst. Dit is een mooie toevoeging omdat je nu alleen hoeft op te letten of je het geluidje hoort. Ook heb je verschillende geluidjes voor Active Noise Cancelling en Ambient Noise.

Verschil in Oorgels

Daarnaast wat je zal opmerken is dat de FN7 andere oorgels heeft. De FN7 heeft een spiraalvorm gel en de FN6 is gewoon standaard. De spiraal gel moet ervoor zorgen dat er een gelijkmatige verdeling in druk komt, wat er voor zorgt dat je omgevingsgeluid nog meer kan verminderen met de active noise canceling functie die er op zit.

ANC (Active Noise Cancelling)

En dan natuurlijk komen we bij de active noise canceling, ook wel ANC genoemd. ANC is een functie wat voor sommigen een must is. En ik kan zeggen dat het daadwerkelijk een toevoeging heeft. Je hoort geluid om je heen een tikkeltje minder waardoor jij meer op je muziek kan focussen. Alleen gebruik deze functie niet als er wind blaast op je oordopjes. Want door de wind hoor je het vooral klepperen met ANC aan en kan het nogal storen. Persoonlijk vind ik de oordopjes al goed isoleren op de FN6, waardoor ik niet zo zeer de ANC echt nodig heb. Wat ik wel tof vind van ANC is dat het de bas die erin zit nog een tikkeltje dieper maakt.

Bas verschil

En dan is het logisch om over te gaan op de bas. Velen waren niet onder de indruk van de bas die in de FN6 zit. En ja, ik zelf was hier ook niet enorm van over de indruk, maar vond het zelf mooi subtiel aanwezig zijn. LG zegt nu de bas met de FN7 naar een niveau getild te hebben. En ja. Dat is ook wel gebeurt. De bas is nu veel meer aanwezig en het klinkt gewoon lekker. Wanneer ik weer terug ga naar de FN6 voelt de bas daarin vrij zwak aan in vergelijking met de FN7.

Verbinding

Verder geeft LG aan dat de FN7 ‘real-time sound’ produceert. Of je merkt geen vertraging tussen je content en je audio. Om eerlijk te zijn merkte ik al weinig tot geen vertraging met mijn FN6. Ik heb hiervoor besloten dus een audio sync test video aan te zetten op YouTube en geluisterd of ik nu daadwerkelijk verschil zie. En ik merkte geen verschil. Tenminste ik niet. Het zou best kunnen dat het veranderd is maar op de video zelf merkte ik niet een verschil.

Batterij

Dan het andere verschil is de batterij. De FN6 kan 6 uren mee gaan met de oordopjes waarbij de FN7 7 uren lang mee kan. Oftewel een uur langer. Ook heeft het oplaaddoosje van de FN7 nog een capaciteit van 14 uur tegenover de 12 uren op de FN6. Wat dus betekent dat je in totaal 3 uren langer mee kan gaan met je oordopjes… als je het normaal gebruikt. Want als je active noise cancelling gebruikt zal je maar 5 uren met je oortjes mee kunnen gaan, waarbij het totaal dus op 15 uren komt. Dus het verschilt enorm op basis van hoe jij je oortjes gebruikt.

Oplaaddoosje

En dan over op het laatste verschil… en dat is bij het oplaaddoosje. Waarbij voorheen je maar op moest hopen dat de UVnano functie gebruikt werd tijdens het opladen bij de FN6, heeft de FN7 nu een apart LED lampje die aantoont dat de functie gebruikt word. Dus dan weet je echt zeker dat jouw oordopjes bacterie vrij word gemaakt.

Conclusie

En dan nu de conclusie. Moet je nu de FN6 of de FN7 halen? Ik moet bekennen, ik heb geen flauw idee wat de prijs is van de FN7. De FN6 zit nu op een prijs van ongeveer 90 euro wat ik wel een mooie prijs vind. Als ik de FN7 een prijs voor moet inschatten zou ik zeggen dat het bij de 120 euro ongeveer komt.

Het voornamelijk verschil tussen de FN7 en FN6 wat ik belangrijk vind is dat de FN7 meer bas heeft. Het klinkt een stuk dieper nu en vind het zelf ook fijner om naar te luisteren. De bas op de FN6 klinkt in vergelijking vrij mager. Ook de toevoeging van active noise cancelling maakt het ook meer aanlokkelijk voor sommigen. Waarbij ik zelf het niet zo zeer nodig heb, omdat de oordopjes van zichzelf al goed isoleren. En dat was het ook wel, bepaal hierop of het verschil in prijs voor jouw de keuze makkelijker gaat maken.

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.