Dream Machines DM1 FPS Review: Goede Budget Gaming Muis voor Starters

Een tijdje geleden had ik al een review geplaatst van de DM6 Holey Duo, een draadloze muis van Dream Machines. Deze keer is de DM1 FPS aan de beurt om de testen te doorstaan. Benieuwd? Lees dan zeker verder want deze muis bied aardig veel aan de voor zijn prijs van €32,99.

Wat krijg je in de doos?

Je krijgt in het doosje uiteraard de DM1 FPS gaming muis, maar ook nog een extra stel PTFE-voetjes mocht je de oude willen vervangen. Verder krijg je nog een handleiding.

Bouwkwaliteit en design

Behuizing

De DM1 FPS voelt stevig en kwalitatief aan. Het heeft een mooie mat zwarte look met een subtiel logo aan de onderzijde. In deze review maak ik gebruik van de ‘Raven Black’ kleur. De muis in zijn geheel is glad zonder textuur en voelt goed aan. 

Pasvorm

Dit is een muis die je voornamelijk wilt gebruiken voor palm- en claw-grips. Voor een fingertip-grip is deze muis te groot voor de meesten. Één nadeel vind ik de zijkant van de muis. Die loopt niet mooi rond af, en heeft een scherpe hoek. Hierdoor kan ik niet goed mijn ringvinger plaatsen op de muis en is dit niet een muis die ik graag gebruik betreft comfort.

comfort dm1 fps

Knoppen

Totaal heeft de muis 5 knoppen, 6 als je het indrukken van het scroll-wiel ook mee wilt tellen. De linker en rechterknoppen maken gebruik van Huano-switches die 20 miljoen klikken kunnen doorstaan. Ze voelen tactiel en responsief aan en heb hier zeker niks over te klagen. Waar ik wel wat over te klagen heb zijn de zijknoppen. Deze komen totaal niet overeen met de switches van de linker- en rechterknop en voelen ook wat ‘mushy aan’. Graag had ik wel willen zien dat de feel van de linker- en rechterknop werd overgenomen. 

Verder heb je nog een schildje bovenop de muis om je RGB-verlichting en DPI te bedienen. Elke keer als je het DPI-knopje indrukt zal je kleur en DPI veranderen, zo weet je precies op welke DPI-stand je muis staat. Je kan via de software van Dream Machines ook de verlichting per DPI-stand veranderen. 

Kabel

De DM1 FPS maakt gebruik van een gevlochten kabel. Met goedkope gevlochten kabels merk je vaak weerstand wanneer je de muis beweegt over je muismat. Gelukkig bij de DM1 heb je hier geen last van, hij loopt soepeltjes over de muismat heen en heb je in principe geen muis bungee nodig.

Scroll Wiel DM1 FPS

Voetjes

Grote PTFE-voetjes… dat is pas fijn! Gelukkig gebruikt Dream Machines op de DM1 lekkere grote voetjes. Dit zorgt ervoor dat de muis lekker soepel over mijn muismat gebruikt kan worden.

PTFE voeten DM1 FPS

Performance

Sensor

De DM1 FPS komt met een optische PMW3389 sensor, dit zal de meeste vrijwel niks zeggen, maar ik kan je zeggen dat het een pittig goede sensor is! Dit is één van de high-end sensors op de markt wat je op dit moment kan vinden op de markt en dat zelfs in een muis van maar €32,99. Je kan dus verwachten dat alles snel, responsief en soepeltjes zal gaan draaien. Oftewel, dikke prima!

Software

Ook heeft Dream Machines software beschikbaar voor de DM1 FPS. Apart is dat de software niet universeel is voor elke andere muis van Dream Machines. Wat betekent dat je voor elke muis eigen software moet gaan downloaden. Maar goed, als het goed is koop je toch maar één dezelfde muis dus zal je hier niet veel last van krijgen.

Eenmaal dat je de software opstart is het vrij vanzelfsprekend wat je zoal kan veranderen met deze muis. Zo kan je key functions, DPI, polling rate en je verlichting gemakkelijk aanpassen. Allemaal dikke prima dus.

DM1 FPS software
4/5
4/5

Conclusie Dream Machines DM1 FPS

De Dream Machines DM1 FPS is een keurige budget muis voor de beginnende gamers onder ons. Je krijgt voor een prijs van €32,99 een goed presterende sensor en een goede bouwkwaliteit (over het algemeen).

Enige aanmerkingen wat ik kon vinden zijn dat de zijknoppen wel wat tactieler mochten, en dat de RGB-verlichting van het scroll-wiel wel een stuk helderder mag schijnen. Zelf vind ik het schildknopje voor de DPI knop een beetje goedkoop ogen en had van mij wel wat strakker gemogen, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Voor zijn prijs, kan ik zeker de muis wel aanraden!

Goede punten

Verbeter punten

Dream Machines DM1 FPS kopen

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.