DQ Wall-Support Aris 2 Review: €69 Dubbele Monitorarm met gaslift

Een monitorarm met gaslift kan met relatief hoge kosten komen. Denk maar aan €100 tot zelfs de €300. Je kan het zo duur maken als je maar wilt. Dus is het begrijpelijk dat je deze review bekijkt of een €69 dubbele monitor arm van DQ Wall-Support wel enigszins kwaliteit bevat.

Design

Qua uitstraling ziet de dubbele monitorarm er vrij keurig uit. Voornamelijk is het geheel gemaakt van metaal zoals de stand en de armen. Enige wat van plastic is, is het geïntegreerd kabelmanagementsysteem. Je kan hierdoor je kabels netjes wegsluizen door de arm heen naar je computer. Alleen omdat ik zelf geen lange kabels heb, en het precies past qua lengte heb ik dit niet gedaan. Hierdoor oogt het van mij aan als een rommeltje. De gehele beugel komt al in elkaar gemonteerd in het pakket geleverd. Enige wat je nog moet doen is besluiten hoe je het gaat bevestigen. De DQ Aris 2 is geschikt voor 75x75mm en 100x100mm VESA en ondersteunt tot 6,5kg per scherm.

Zelf heb je twee verschillende keuzes hoe je de monitorarm wilt gaan bevestigen.

  1. Het door middel van een klem op je bureau te bevestigen. Hier moet je de klem eerst op de achterplaat bevestigen. Dit is de makkelijkste optie.
  2. Je kan een gat boren in je bureau, en daar een schroef doorheen laten komen. Dit is de stevigste manier, maar kost natuurlijk het meeste werk. Ook raakt je bureau hiervan beschadigd.
bevestigingstukken dq aris 2

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten was bij mij wel een gedoe. Zorg er voor dat je niet per ongeluk de handleiding verliest, want na lang zoeken op het internet heb ik nooit meer een handleiding kunnen bemachtigen van de DQ Aris 2. Het proces is vrij simpel. Je bevestigt de schroeven aan de achterzijde van je monitor. Waarbij je aan de bovenste schroeven de monitor op kan laten leunen om vervolgens de onderste er ook in te zetten. Alleen werkt dit niet zo gemakkelijk met zware monitoren. De uiteinde waar de monitor aan vast komt ging telkens kantelen, waardoor ik mijn vriendin wel nodig had om even de arm en monitor vast te houden. Zo kon ik alles gemakkelijk erin schroeven en was het klaar.

bureauklem dq wall-support aris 2
bureauklem dq wall-support aris 2

Je kabels keurig organiseren is nogal een lastig punt. Bij mijn ene scherm lukt het wel keurig, alleen de andere heeft wat meer moeite. Dit is meer omdat de kabel helemaal moet buigen om vervolgens in het andere gaatje te komen. Je moet dus meer lengte geven om het netjes er in te leggen (rood omcirkelt in de foto hieronder). Mijn kabel is hierdoor dus te kort voor dit systeem. Vandaar dat je rekening mee moet houden dat je wat speling hebt met je kabellengte.

kabelmanagementsysteem dq aris 2

Verstellen

Het verstellen van de DQ Aris 2 is vrij gemakkelijk, alleen moet je het meteen wel goed doen. De gaslift pas je aan in het midden van de arm. Ik heb gemerkt dat je de gaslift wel flink moet aandraaien voordat de monitor op de gewenste positie blijft hangen. Waarschijnlijk komt dit door het gewicht van mijn monitor die op de 5,8kg en 4,9kg vallen. Je kan de monitor ook verticaal draaien, kantelen en verplaatsten van positie waar je het wilt hebben. En omdat het een gaslift is hoor je in theorie niet alles meer te vastdraaien als je het aanpast van positie. 

Alleen ben ik wel een probleem tegengekomen. Geen idee of het door mijn gewicht van mijn monitor komt, maar de bout die vast zit zodat je het scherm niet meer kan kantelen, wil vrij vaak losraken. Dit is alleen het geval wanneer je gewicht zet om het scherm naar je toe te trekken of als je het even opzij wil duwen. Het is vrij irritant. Maar als jij besluit je monitoren op één positie te houden na het een keer afgesteld te hebben, dan is dit prima voor jou.

Conclusie DQ Aris 2

Voor het budget, presteert de monitorarm nog hartstikke keurig. De monitoren blijven keurig op plaats en zakken niet weg. Enige irritatiepunt is wanneer je de monitor van positie veranderd dat je wel kans hebt dat de bout begint los te raken. Hierdoor moet je dus de inbussleutel weer erbij pakken om het weer op de juiste positie te brengen. Waarschijnlijk als je monitors hebt van 3 kilo, zul je dit probleem niet hebben.

Ook had ik gewild dat de kabelmanagementsysteem toch wat gemakkelijker was ontworpen, en dat de poot iets strakker was vormgegeven. 

4/5 sterren
4/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.