Razer Siren Mini Review: Klein maar Krachtig!

Ben jij helemaal klaar met die crappy headset microfoontjes? En wil je eindelijk een stapje hoger gaan en een dedicated microfoon halen? Zie hier de Razer Siren Mini, een mooi compacte streaming microfoon voor maar 60 euro.

Design

Dus dit is hoe het geheel eruit ziet, het is echt super klein, compact en schattig! Er zijn 3 verschillende kleuren waar je de Razer Siren Mini in kan krijgen. Wit, roze en zwart. Je kan de microfoon super gemakkelijk overal mee brengen in een tas en het is ook licht van gewicht. Het gehele behuizing is gemaakt van plastic, maar dit is wel het plastic dat degelijk aanvoelt. Je krijgt naast de microfoon ook een microfoon standaard die gemakkelijk is te bevestigen en je mooi van oriëntatie kan draaien. De coating dat op de voet zit is wel vrij krasgevoelig. Maak je hierop een kras, kan je dit helaas niet wegvegen. Maar ik moet wel zeggen dat de krassen niet overduidelijk te zien zijn, alleen als je echt goede belichting op hebt schijnen. Ook wanneer je de microfoon hebt ingeplugd laat het een groen lampje aan de voorzijde zien. Dit is handig om te weten of de microfoon wel goed voor je staat.

Verder krijg je bij de microfoon een micro-usb kabel erbij die perfect aansluit achterin de microfoon. Zelf had ik liever een USB-B aansluiting willen zien, omdat veel statieven daar ook mee komen. Mocht je de Siren Mini op een statief willen zetten komt er een 5/8 inch thread adapter bij om het hierop te bevestigen.

Hoe werkt de Razer Siren Mini?

En hoe werkt het geheel nou? Het is gewoon simpelweg plug en play! Je plugt de USB in je computer en kan meteen aan de bak. Je hebt geen software of drivers nodig. Volume pas je simpelweg aan in de software dat je gebruikt of in windows zelf.

Geluidskwaliteit

Dus hoe is het geluidskwaliteit van de microfoon. Ik moet zeggen ik ben blij verrast. Het geluid klinkt zoal op 20cm afstand als 1cm afstand hartstikke goed. Echt de diepe en warme klanken krijg je uiteraard als je zo dicht mogelijk op de Razer Siren Mini zit. Waar je wel mee moet oppassen als je dichtop de microfoon zit is dat je wel kan horen dat je in de microfoon blaast. Ik raad dan ook aan om een foam kapje er nog bij te kopen als je het dichtbij je mond wil gebruiken.

En omdat de microfoon een Super Cardoid pick-up pattern heeft pakt het alleen geluid op van voren, en dit zorgt ervoor dat achtergrondsgeluid word geminimaliseerd.

Eindbeoordeling Razer Siren Mini

Ik vind het geluidskwaliteit top. Het geheel is mooi compact en het is plug-en-play aldus super gemakkelijk in gebruik. De microfoon minimaliseerd achtergrondsgeluid aardig goed en heb eigenlijks ook niks om op aan te merken. Ik denk voor de €60 dat je spendeert dat je hier ook niet mis mee kan gaan en veel plezier zal hebben met de microfoon met de komende jaren.

5/5 sterren
5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.