Fifine K683A Review: Betaalbare Microfoon voor Starters

Prijs (€59,99)
5/5
Geluidskwaliteit
5/5
Bouwkwaliteit
5/5
Gebruiksgemak
5/5
Functies
5/5

Ben je nog niet bereid om flinke duiten neer te leggen voor een studio microfoon? Fifine heeft een low budget microfoon beschikbaar gemaakt met prestaties die verdomt goed zijn. Met een prijs van €59,99 is het zeker even het kijken waard. Lees meer in de review over zijn prestaties

Wat krijg je in de doos?

Je krijgt voor een magere prijs van €60 best wel veel waar voor je geld, zoal als de microfoon zelf als de extra spulletjes die je erbij krijgt. Wat je allemaal krijgt is: de microfoon zelf, een popfilter, een USB-C & A naar USB-B kabel, een tafelstatief, 3/8 naar 5/8 schroef en een tafelstatief.

Bouwkwaliteit en design

Over het algemeen is de bouwkwaliteit echt goed. Met een metalen body voelt de K683A robuust aan en verwacht je het bijna niet dat het zo goed koop is. Je kan heel gemakkelijk de microfoon bediening door het simpelweg in je computer te pluggen en het te gaan gebruiken. Ook heb ik gelezen dat het zelfs ondersteund word op Playstation consoles. De microfoon heeft een USB-B aansluiting om te verbinden met de computer. Gelukkig ondersteunen veel microfoonarmen dit ook. De K683A is simpelweg plug & play en werkt meteen wanneer je het aansluit.

Popfilter en tafelstatief

Functies

Veel functies heb je niet op de microfoon, maar de functies die je krijgt zijn zeker handig! Zo krijg je een volume bediening, een dempknop en een koptelefoon ingang om je audio te monitoren.

functies fifine k683a

Microfoonarm

Ook een verreiste van mij was dat de microfoon gemonteerd kon worden aan mijn microfoonarm. Gelukkig kan je dit doen en werkt het perfect op mijn Innox IVA 08 Pro.

microfoonarm fifine k683a

Geluidskwaliteit

Eerst verwachte ik niet enorm veel van het geluidskwaliteit. Dit meer omdat ik nooit van het bedrijf Fifine gehoord heb, en dat de prijs voor deze microfoon niet enorm hoog was. Althans verwachte ik niet dat het in de buurt kwam van mijn Rode NT-USB van €120 (inmiddels €160).

Ik was toch echter enorm verrast. Het klinkt gewoon daadwerkelijk goed! De popfilter doet ook aardig zijn werk om de pops uit te filteren. Het klinkt helder en pakt niet al te veel geluid op van zijn omgeving als je de microfoon dicht bij je mond hebt zitten. 

Fifine K683A vs Rode NT-USB

Hoe doet deze microfoon het nu tegenover de Rode NT-USB die ongeveer 2,5x zoveel kost? Ik moet zeggen dat het geluid aardig in de buurt komt. Zou ik niet het geluid zij bij zij horen, dan zou ik niet meer het verschil horen. De Rode NT-USB klinkt voor mij net wat dieper met het geluid en iets wat warmer. Maar dat verschil is echt minimaal. 

Geluidstest

Wil je horen hoe het klinkt? Ga dan naar mijn YouTube video toe om te luisteren! 

5/5
5/5

Conclusie Fifine K683A

De Fifine K683A is een fantastische microfoon voor zijn prijs. Vergeleken met mijn €160 RODE NT-USB haal je zoveel meer uit de Fifine dat de NT-USB niet eens meer wilt overwegen.

Robuuste bouwkwaliteit, keurig geluidskwaliteit, handige functies en je krijgt een popfilter en tafelstatief gratis erbij. En dat voor een prijs van €60 maakt dit zeker aantrekkelijk voor startende streamers of YouTubers.

Verder heb ik eigenlijk ook niets slechts te vertellen over de K683A, want voor zijn prijs bied hij exact de prestaties en functies wat ik maar zou willen. 

Goede punten

Verbeter punten

Fifine K683A kopen

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.