Teufel Blue NC Review: Bijna de perfecte koptelefoon!

Ik heb hier de Teufel Blue NC, een koptelefoon met blue in zijn naam, maar eigenlijk niet eens blauw is van kleur. Wil je weten hoe de Blue NC presteert? Ik zou zeggen blijf kijken!

Design

Dus dit is de Teufel Blue NC, een 150 euro draadloze bluetooth koptelefoon met noise cancelling functie ingebouwd. Het gehele design straalt kwaliteit uit en heb je niet te veel poes pas op de koptelefoon zelf zitten. De Blue NC zit comfortabel op je hoofd, en dat is mede door de goede hoeveelheid foam dat op de oorkussens zit en op de hoofdband. Ook zitten de oorkussens om je hele oor heen en rusten de kussen niet op de helft van je oor wat je soms meemaakt. De oorschelpen kan je heel compact opvouwen of plat op je borst dragen wat een must is voor mij met draadloze koptelefoons.

Verder krijg je een soft case erbij die super stevig is, dus ideaal voor mee op reis. Ook in de soft case heb je nog een klein zakje bij in zitten met een 3.5mm kabel met inline bediening en microfoon en een vliegtuigadapter…? Blijkbaar noem je het zo, ik noem het altijd nog een splitter.

Op je linker oorschelp zit alleen een Active Noise Cancelling switch, en op de rechter oorschelp zit een aan en uit knop, een bluetooth pairing knop, een micro-usb oplaadpoort (had hier liever toch USB-C willen zien) en een 3.5mm ingang. De Micro-USB poort en de 3.5mm ingang zitten wel onder een rubberen plugje wat ik vrij irritant vond, en heb deze ook meteen verwijdert.

Ook kan je bij de rechter oorschelp gebruik maken van touch-controls. Je kan dus door middel van een aanraking in het midden van de koptelefoon de muziek pauzeren en starten. Langdurig het midden aanraken activeert de voice-assistent en het volume verander je door te swipen van het midden naar links of rechts toe. Wil je een liedje over te slaan? Dan kan dat door naar boven en onder te swipen.

Touch controls

Wat vind van dan van de touch-controls? Algemeen moet ik wel toegeven dat ik de touch-controls wel verschrikkelijk vind werken. Vaak had ik als ik mijn volume wou aanpassen dat ik per ongeluk de muziek pauzeerde of dat ik de voice-assistent activeerde. Ik snap de keuze wel van Teufel om touch-controls te gebruiken. Dit behoud een mooie strakke look in plaats van clutter van allerlei knopjes. Maar het liefste had ik toch wel fysieke knoppen willen hebben omdat het dan nooit mis gaat.

Audiokwaliteit

Maar ja, een mooi uitziende koptelefoon kan natuurlijk nog steeds matig zijn in geluidskwaliteit… dus hoe zit dat? Ik kan zeggen… Dat je er absoluut van kan genieten! Er is een mooie hoeveelheid bas aanwezig die niet de mids en highs belemmerd en het geheel klinkt fantastisch. Het is een waar genot om deze koptelefoon op te hebben met muziek. Eigenlijk kan ik ook wel zeggen dat het precies is zoals ik het wil hebben. Maar mensen die nog de audio willen tweaken zullen hier helaas geen geluk mee hebben. Je hebt geen app waar je een equalizer mee kan aanpassen wat wel jammer is.

Active Noise Cancelling

En als we kijken naar de active noise cancelling functie op de koptelefoon dan word ik ook weer een stukje vrolijker. Van zichzelf isoleert de koptelefoon al aardig goed en kan ik zelfs zonder noise cancelling goed focussen op mijn muziek. Maar eenmaal je active noise cancelling aanzet hoor je niets meer. Althans toen ik in de trein zat en active noise cancelling aanzette, hoorde ik de trein niet meer. Dus werkt het top!

Microfoonkwaliteit

Dan de microfoon, je hebt dus een microfoon op de koptelefoon zelf en ééntje in de 3.5mm kabel. De microfoon op de koptelefoon zelf klinkt oké. Je hoort wat er gezegd word maar dat is het ook wel. Eenmaal je de 3.5mm kabel inplugt hoor je een wereld aan verschil. Ik was echt verbaasd hoe goed de microfoon op de kabel klonk, en je zou dit zelfs voor opnames prima kunnen gebruiken. Ik laat je het wel even horen met de volgende audio fragmenten.

Batterijleven

En dan het laatste onderdeel. De batterij. De Blue NC gaat 60 uur mee op de 3.5mm kabel met Active Noise cancelling geactiveerd. Hij gaat 30 uur mee op bluetooth zonder active noise cancelling en 23 uur met bluetooth met active noise cancelling. De duur van de batterij zal uiteraard wisselend zijn op jouw gebruik en ik kan zeggen dat ik wel flink wat uurtjes uit de koptelefoon heb weten te halen. Oftewel dikke prima dus!

Eindbeoordeling Teufel Blue NC

Ten eerst zit de koptelefoon comfortabel en is de audio kwaliteit gewoon super! Er zit een mooie hoeveelheid bass in die niet de mids en highs aantast wat ik fijn vind. Batterijleven is ook keurig en de microfoon die inline zit met de 3.5mm kabel klinkt echt fantastisch!

Het meest irritante zijn de touch-controls. Ik heb liever fysieke knoppen zodat ik precies altijd alles goed voor elkaar krijg. Ik heb teveel gedoe gehad met de touch-controls waardoor ik uiteindelijk alles toch ging besturen op mijn mobiel.

Zelf zou ik de koptelefoon door de onhandige touch-controls niet kopen omdat de irritatiefactor mij te groot is. Maar als jij zegt dat maakt mij niet uit, mij lukt dat wel. Dan kan ik deze koptelefoon zeker aanraden want de rest is gewoonweg super!

4,3/5 sterren
4.3/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.