Skullcandy Crusher Evo review: Grandioze bas en goede kwaliteit

Dus dit is de Skullcandy Crusher Evo een €160 draadloze bluetooth over-ear koptelefoon met een grandioze hoeveelheid bas. En ik kan je beloven, dat je deze hoeveelheid bas nergens anders nog hebt meegemaakt in koptelefoons.

Wat komt er in de doos bij de Crusher Evo?

Je krijgt bij je Skullcandy Crusher Evo een reishoesje, een USB-C oplaadkabel en een 3.5mm kabel. Het reishoesje voelt kwalitatief aan, en heeft zijvakjes voor je oplaadkabel en 3.5mm kabel. Ook zit er een vachtje in de binnenkant van het hoesje wat lekker zacht en comfortabel aanvoelt. Alhoewel ik wel graag een soft case had willen zien zoals Teufel dat deed bij de Blue NC.

Design en comfort

Als eerst wil ik zeggen dat het uiterlijk gewoon lekker strak is zonder teveel poespas. Zelf heb ik de grijze versie ontvangen maar ik denk dat mijn voorkeur wel naar de zwarte koptelefoon gaat. Puur natuurlijk om het oranje aan en uit knopje, want ik houd van oranje. De leren oorschelpen hebben een goede hoeveelheid foam en zitten ook super comfortabel om je oren heen. De hoofdband zelf heeft in mijn mening vrij wel weinig foam. Waardoor sessies van langer dan een uur wel oncomfortabel begonnen te worden. Ik denk als er meer foam gebruikt werd in de hoofdband dat ik misschien minder last hiervan zou hebben.

De hoofdband schuift soepeltjes eruit en je krijgt feedback van kleine drempeltjes met hoever je de koptelefoon eruit schuift. Graag had ik nog wel een indicatie willen zien op de metalen band hoever mijn koptelefoon uitgeschoven staat. Dit zodat je zeker weet dat het links en rechts goed uitgelijnd is.

Nu bekijken we even wat voor toeters en bellen er allemaal op de koptelefoon zelf zitten. Op de linker oorschelp heb je een groene knop dat dient als aan en uit knop, een bass slider om handmatig het bass niveau aan te passen, een USB-C aansluiting en een 3.5mm ingang. Aan de rechter oorschelp heb je nog 3 ronde knopjes voor het pauzeren, skippen en volume aanpassen.

Skullcandy claimt dat de Crusher Evo een batterijleven van 40 uren heeft, waarbij deze enigszins kan variëren op basis van jouw gebruik. Ook zit er een ingebouwde Tile in waarmee jij je koptelefoon kan tracken waar hij is en het een geluidje laten afspelen als je het niet terug kan vinden. Zelfs al is je koptelefoon uitgeschakeld! Ideaal dus.

Microfoonkwaliteit

Helaas komt er bij Crusher Evo geen inline microfoon, wat betekend dat je het moet doen met de microfoon die in de koptelefoon zelf zit. Wat ik kan zeggen is dat het redelijk van kwaliteit is. Het is niet fantastisch, maar je kan horen wat er gezegd word. Wat ik wel merkte is een vervelend statisch geluidje op de achtergrond van de microfoon waardoor ik automatisch niet de microfoon van de Crusher Evo zou gebruiken voor op Teams of Discord.

Verbinding

De Crusher Evo maakt gebruik van Bluetooth 5.0 wat betekent dat je ver bereik hebt en een stabiele energiezuinige verbinding. Ik had de verbinding getest op 15 meter afstand door meerdere muren heen en dit bracht geen enkel probleem. Geen gekraak of wat dan ook. Gewoon een heldere goede verbinding.

 

Skullcandy App

In samenwerking met Audiodo heeft Skullcandy een functie genaamd ‘personal audio’ geïmplementeerd in de app. Dit zorgt ervoor dat je audio word geoptimaliseerd voor jouw beide oren. Want ja, je linker oor is nou eenmaal niet hetzelfde als de rechter. Wat je moet doen om dit te gebruiken is luisteren of je bepaalde tonen hoort. Van daaruit boost de koptelefoon je geluidsniveau in linker en/of rechteroor op basis van hoe goed je daar tonen hoort. Eerst verwachte ik niet veel van personal sound tot ik het echt uitprobeerde. Ik merkte plots dat ik altijd gewoon veel minder hoorde met mijn linkeroor, en dat door de personal audio functie het geluid daar nu veel beter tot zijn recht komt.

Verder kan je in de app nog je batterij niveau bekijken en heb je nog wat opties zoals music mode, podcast mode en movie mode. Deze veranderen de equalizer instellingen wat bij. Waarbij music mode alles wat gebalanceerd houd, gaat podcast mode meer de mids en highs benadrukken en movie mode knalt de bass een extra tandje bij. Ik gebruikte altijd gewoon music mode en gebruikte de bass slider om de bass aan te passen. Dat vond ik wel persoonlijk het fijnste.

Verder heb je op de app nog ondersteuning tools, klantenservice en handleidingen.

Audiokwaliteit

Ik wil niet meer anders… Echt waar. Ik hoef geen enkele andere koptelefoon meer te gebruiken want de Crusher Evo is gewoon perfect voor mij. De bas die in de koptelefoon zit is gewoon van een andere wereld. Ik hoor zoveel marketingpraat van bedrijven over hoe geweldig de bas is in hun koptelefoons, maar Skullcandy… die maakt niet alleen mooie praatjes, ze leveren ook nog. De bas-slider past niet een equalizer aan, maar echt alleen de bas. Oftewel de mids en highs blijven fantastisch klinken terwijl de koptelefoon helemaal loopt te dreunen op je hoofd. Het is letterlijk een dikke subwoofer op beide oren als je de bas-slider op maximaal zet. Wanneer ik World of Warships speel met de Crusher Evo en kanonnen afvuur… mijn god… fantastisch. Maar wil jij geen bas, dan zet je de slider op z’n laagst. Dan heb alleen nog een magere aanwezige bas.

Eindbeoordeling Skullcandy Crusher Evo

Ik ben er helemaal weg van. Door de geluidskwaliteit wat je krijgt met persoonlijke afstelling en de immense bass, wil ik gewoon niks anders meer. Ik hou van lekker veel bass in mijn geluid, en als er één koptelefoon dat wel doet is de Crusher Evo wel.

Enige nadelen zijn eigenlijk de oncomfortabele hoofdband, wat in principe prima is voor een uur, maar vervelend begint te raken voor langere sessies en de microfoon die niet echt fantastisch is. Graag had ik voor dit budget nog wel een inline microfoon meegeleverd hebben, alhoewel ik zelf het niet zo veel zou gebruiken.

Oh en Skullcandy, als je dit leest. Maak een gaming headset met deze bas. Dat zouden denk ik velen enorm fijn vinden.

4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.