Rolfstone Focus vs Tronsmart Apollo Q10: Zelfde of toch anders?

Toen ik de Rolfstone Focus in ontvangst kreeg viel mij meteen al op dat de kwaliteit niet op de €150 niveau zat. Niet veel later kreeg ik opeens een mail van Geekbuying of ik de Tronsmart Apollo Q10 wou reviewen en de kijkers kon verwijzen naar de Geekbuying website. Eerst niet wetende wat de Apollo Q10 was, ging ik dus naar hun productpagina. En tot mijn verbazing zag ik een koptelefoon die exact hetzelfde was als de Rolfstone Focus. Waardoor ik dus meteen een mailtje terug stuurde naar Geekbuying om de Apollo Q10 naar mij toe te sturen. En hier zijn we dan… Met een vergelijking tussen deze twee identieke koptelefoons. Waarbij de Rolfstone Focus €150 kost, en de Tronsmart Apollo Q10 maar €50 kost.

Design Rolfstone Focus vs Tronsmart Apollo Q10

Wanneer we kijken naar het algemene design van beide koptelefoons merk je meteen wel dat ze gewoon identiek zijn. Qua look is het exact hetzelfde, alleen gebruiken beide een ander logo. De koptelefoons zijn beide hetzelfde in gewicht, en maken gebruik van exact dezelfde materialen. Het enige verschil is dus echt waar Rolfstone en Tronsmart logo’s op hebben gegraveerd en daar blijft het dan ook wel bij. Wil je echt weten inhoudelijk wat ik vind van de bouwkwaliteit? Dan verwijs ik je graag naar mijn Rolfstone Review.

ANC Rolfstone Focus vs Tronsmart Apollo Q10

Zoals in de oorspronkelijke Rolfstone Focus review heb ik mijn elektrische kachel als referentie gebruikt om te horen of ik verschillen merk tussen beide koptelefoons. Waarbij ik kan zeggen dat beide koptelefoons exact hetzelfde presteren met de Active Noise Cancelling.

Geluidskwaliteit Rolfstone Focus vs Tronsmart Apollo Q10

Waar ik vooral benieuwd naar was, is de geluidskwaliteit. In mijn mailwisseling sprak Rolfstone over een ‘meer heldere geluidsweergave’ was ik dus zeer benieuwd naar deze uitspraak. Wisselend ging ik de Apollo Q10 beluisteren, en overschakelen naar de Focus. Genres luisteren van hip-hop naar rock en van alles. Toen viel mij één ding op. Verhip, de Rolfstone Focus klinkt echt anders! Maar toen dacht ik, ja ik had natuurlijk de equalizer veranderd in de Tronsmart app. Eenmaal toen ik de equalizer op beide koptelefoons gelijk ging zetten ging ik weer nauwkeurig luisteren. En wat verwacht je. Het is letterlijk hetzelfde!

Maar er is toch een verschil tussen de Focus en Apolo Q10!

Voordat we naar de conclusie gaan, moet ik nog wel mededelen dat er daadwerkelijk nog een verschil is tussen beide koptelefoons. En dit is niet met betrekking tot de koptelefoons zelf, maar de accessoires die je meegeleverd krijgt. Namelijk de Tronsmart Apollo Q10 krijgt een goedkoop slap draaghoesje erbij, en de Rolfstone Focus krijgt een daadwerkelijk stevige hardcase. En die gedachte, van extra veiligheid met de hard case is fijn om te hebben. Maar of dit nu de Focus driemaal zo duur moet maken, is wel een beetje overdreven…

(24-03) Rolfstone heeft een aanbieding staan van de Rolfstone Focus voor €129.
Geekbuying heeft een aanbieding staan van de Tronsmart Apollo Q10 voor €42.

Conclusie: Welke moet ik kopen?

Rolfstone beweert dat met aanschaf van de Rolfstone Focus een fantastische klantenservice aan te bieden. Zelf heb ik geen ervaring mee met de klantenservice, maar ik wil best geloven dat ze hun uiterste best doen om je zo goed mogelijk te helpen. Maar ik kan helaas de Rolfstone Focus eenmaal niet aanraden om te gaan kopen. De Focus kost drie keer zo veel als de Tronsmart Apollo Q10 voor hetzelfde product. En zo’n marge voor een betere klantenservice en hardcase vind ik gewoon niet waard. 

De verschillen

Tronsmart Apollo Q10

Rolfstone Focus

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.