Gerrard Street Prince Review: De Koptelefoon voor Altijd?

Gerrard Street is een Nederlands bedrijf die de focus heeft om de boel te gaan verduurzamen in de koptelefoon wereld. Dit doen ze door de koptelefoons modulair te houden, wat betekend dat elk onderdeel individueel vervangen kan worden. Mocht er iets stuk gaan, stuur je het onderdeel op naar Gerrard Street, en zorgen hun ervoor dat jij weer een nieuw onderdeel terug ontvangt. Zo gebruik jij jouw koptelefoon een stuk langer, in plaats van het weg te gooien. Gerrard Street recyclet alle ontvangen beschadigde onderdelen. Ook ontvang je nog eens levenslang garantie op alle koptelefoons wat betekend dat je de Gerrard Street koptelefoons voor je hele leven kan dragen. Een super tof initiatief dus! Huidig review ik de Gerrard Street Prince die €325 kost (of €125 per jaar) en laat ik jullie weten of het een aanrader is of niet.

Wat krijg je bij de Gerrard Street Prince?

Bij de Gerrard Street Prince krijg je een USB-C oplaadkabel en een 3.5mm kabel. Verder niks. Je krijgt geen softcase of inline microfoon er standaard bij. Mocht je dat toch willen betaal je €24,95 voor de softcase en €29,95 voor een soort headset microfoon. Graag had ik op zijn minst de softcase wel gratis bij willen hebben.

accessoires gerrard street prince

Design

Het design van de koptelefoon spreekt mij niet enorm veel aan. Ik mis hier de benodigde flair wat koptelefoons zoals de ATH-M50xBT wel met zich meebrengen. Het lijkt ook wel een beetje op een constructie koptelefoon, wat nu niet echt de look is waar veel mensen naar zoeken neem ik aan. Maar qua bouwkwaliteit zit het wel super stevig in elkaar. Ik verwacht ook niet dat als je ze eens laat vallen dat er echt iets mee gebeurd. Het enige wat ik jammer vind is dat je de koptelefoon niet compact kan opvouwen of dat je de oorschelpen kan roteren om het op je borst te dragen.

Er zijn fysieke knoppen aanwezig op de Prince, wat ik echt fijn vind. Persoonlijk heb ik niets met touch-controls namelijk. De koptelefoon bevat Active Noise Cancelling, 40 uur batterij (met ANC is het 22 uur) en Bluetooth 5.0. Verder heb je nog een microfoon in de koptelefoon zelf ingebouwd. De Prince laad zich op met een USB-C kabel en beide oorschelpen zijn ook verbonden met een USB-C kabel.

Design Gerrard Street Prince

Het leuke aan de Gerrard Street Prince is dat de koptelefoon eerst in elkaar gezet moet worden. Want wat ze je sturen is een koptelefoon in een brievenbus pakketje, met alle onderdelen los in de doos. Ik vind dit persoonlijk hartstikke leuk om in elkaar te zetten, en is ook zo gedaan binnen 10 minuten. Het is dus niet enorm tijdrovend. Doordat je alle onderdelen los krijgt, kan je alle onderdelen super gemakkelijk vervangen mochten ze stuk gaan. Je stuurt simpelweg het onderdeel op dat beschadigd is, en je krijgt een nieuw onderdeel zo weer thuis gestuurd. 

Comfort

Het comfort is echt briljant van de Prince. Het zit super fijn op je hoofd, en je hebt veel padding in de oorschelpen zitten. De padding op de hoofdband zelf is niet zo genereus als bij de oorschelpen, maar mede door zijn relatief lichte gewicht van 289 gram blijft het allemaal nog steeds super comfortabel. De oorschelpen kunnen ook kantelen in alle richtingen wat er voor zorgt dat de koptelefoon goed aansluit over je oren heen. En ik moet zeggen dat de Prince toch wel in mijn top staat van comfortabele koptelefoons.

Gerrard Street Prince

Geluidskwaliteit

Het klinkt allemaal heerlijk op de Prince. Het bied helder en gebalanceerd geluid, met een mooie aanwezige bas. Het zit eigenlijk op de sweetspot van wat ik fijn vind op een koptelefoon. Wanneer je nu Hip-Hop of Rock luistert, alles klinkt gewoon goed met veel detail in het geluid. 

Active Noise Cancelling en Ambient

Ook maakt de Prince gebruik van Active Noise Cancelling en Ambient (sound). Ik moet zeggen dat de Active Noise Cancelling pittig goed werkt. Wanneer ik bijvoorbeeld aan het lopen ben naast een drukke weg hoor ik letterlijk de auto’s gewoon niet. Wanneer ik in de trein zit hoor ik het geluid nog een beetje. Maar de storende lage tonen filtert hij keurig eruit en merkte geen problemen met het luisteren naar mijn muziek. Ik kon altijd goed focussen.

De ambient modus wat er op zit is er voor bedoeld om meer geluid vanuit je omgeving te horen. Zelf kan ik zeggen dat het goed werkt, stemmen en geluiden klinken helder. Ik heb hier dan ook niets op aan te merken. 

Verbinding

Zoals eerder vermeld maakt de Prince gebruik van een Bluetooth 5.0 verbinding. Mijn ervaringen zijn altijd positief geweest. Het verbind vlug en je hebt een goed bereik met de koptelefoon mocht je toch op een afstandje staan van je bluetooth apparaat.

Eindbeoordeling Gerrard Street Prince

De Gerrard Street Prince is een koptelefoon waar je niet verkeerd mee kan gaan. Qua looks is het niet je mooiste koptelefoon, maar de fantastische audiokwaliteit en comfort maken dit helemaal weer goed. Het feit dat dit mogelijk je enige koptelefoon zal zijn door de lifetime garantie is best wel een fijne gedachte. Geen zorgen meer over nieuwe koptelefoons te moeten aanschaffen, en geen onverwachte kosten meer.

Het enige wat ik jammer vind is dat de koptelefoon niet compact opvouwbaar is, en dat je er niet een softcase standaard bij krijgt om het toch veilig te kunnen meenemen.

Waar Gerrard Street voor staat vind ik enorm tof, en ik wens hun het allerbeste voor met hun bedrijf. 

4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.