Fresh ’n Rebel Code ANC Review: Een Ware Lust voor het Oog!

Presteert de Fresh ’n Rebel Code ANC net als hoe flitsend het eruit ziet? In deze Code ANC Review kom je achter of het je zuurverdiende geld het waard is of niet. De Code ANC is een on-ear koptelefoon die op het moment van schrijven €99 kost. Je krijgt een draaghoesje, USB-C kabel en 3.5mm kabel bijgeleverd.

Design

Als ik de Code ANC moet beschrijven met één woord, dan zou dat ‘flitsend’ moeten zijn. Het ziet er echt stijlvol uit, iets waar ik mensen het wel mee zie dragen puur als een fashion statement. Bouwkwaliteit is dik in orde. Het geheel voelt stevig aan en geeft een impressie weer dat het wel tegen een stootje kan. De oorschelpen hebben een paar graden speling naar alle kanten toe, dit is fijn omdat het zorgt voor een goede fitting voor op je oren. De oorschelpen kan je compact opvouwen, alleen kunnen niet 90 graden roteren om het plat op je borst te leggen.

Op de linker oorschelp heb je een Active Noise Cancelling knop en een USB-C oplaadpoort. De rechter oorschelp heeft een volume omhoog en omlaag knop, een aan-en-uit knop (die tevens als een start- en pauze knop dient) en een 3.5mm ingang. Muziek kan je skippen door de volumeknoppen een paar secondes in te drukken.

De Code ANC werkt totaal 30 uren op één lading zonder ANC, waarbij het 17 uren word als je ANC activeert.

Comfort

Ieder oor is anders, waarbij ik zelf altijd een voorkeur zal geven aan over-ear koptelefoons. Vroeger heb ik enkele keren on-ear koptelefoons gehad en heb ik ze altijd zeer oncomfortabel gevonden. Zo is ook de Code ANC zeer oncomfortabel voor mijn oren. De koptelefoon klemt redelijk goed op mijn oren, maar ik kan mijzelf deze koptelefoon niet zien gebruiken voor langer dan 30 minuten. Daarvoor irriteren ze mijn oren te veel helaas. Wel heb ik genoeg reviews gezien waarbij mensen geen enkele problemen hiermee ervaren, dus dit is echt een persoonlijke kwestie.

comfort code anc fresh n rebel

Geluidskwaliteit

Ik ben blij verrast met de geluidskwaliteit van de Code ANC. Mids en highs klinken vrij helder, en zijn de lows ook nog keurig aanwezig. Bas klinkt goed, dus voor mensen die veel hip-hop luisteren zullen hier wel tevreden mee zijn.

Active Noise Cancelling (ANC)

Ook heeft de Code ANC nog Active Noise Cancellation ingebouwd. Deze presteert over het algemeen vrij oké, waarbij voornamelijk de bas tonen worden verminderd. Dus als iemand of iets naast je zit dat veel hoge tonen produceert, kan dat nog steeds een irriterende factor zijn.

Belangrijk nog om te weten is dat de ANC niet automatisch word uitgeschakeld wanneer je de koptelefoon uitschakelt. Deze moet je apart uitschakelen. Dit kan juist handig zijn als je wilt slapen in een vliegtuig bijvoorbeeld zonder muziek op.

Verbinding

De Code ANC maakt gebruik van Bluetooth 5.0 wat betekend dat je voldoende bereik hebt om zo hier en daar in het huis rond te lopen zonder storingen te krijgen in je muziek. Uiteraard hangt dit ook af van hoeveel muren er tussen zitten. Mijn ervaring is dat ik zo 10-15 meter verderop kon staan zonder storingen, zelfs met een muur ertussen.

Microfoonkwaliteit

Ook de Code ANC bevat een ingebouwde microfoon. De kwaliteit is niet het beste van het beste, maar je kan goed horen wat er gezegd word. Ook merk je geen storende geluiden op de achtergrond.

Conclusie Code ANC

De Fresh ’n Rebel Code ANC is een stijlvolle, hippe koptelefoon die een lust is voor het oog. 

Geluidskwaliteit is keurig, waarbij de mids en highs nog relatief helder zijn. Voor de hip-hop liefhebbers is er ook een lekkere bas aanwezig en valt er niks over te klagen voor een budget van €99.

Wat een dingetje is, is dat het qua comfort heel wisselend per persoon kan zijn. Zelf vind ik ze verschrikkelijk om te dragen, maar ik ben mensen tegengekomen op het internet die dit juist niet ervaren. In mijn geval had ik graag iets meer padding willen zien in de oorschelpen. Ook had de ANC toch een tikkeltje beter kunnen zijn.

4,2/5 sterren
4.2/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.