Audio Technica M50xBT review: Goede kwaliteit, alleen te hoge prijs

Wat krijg je bij de Audio Technica M50xBT?

Wat je naast de koptelefoon zelf in de doos krijgt is een beschermingszakje, korte micro usb kabel van 30cm lang en een 3.5mm kabel met inline microfoon van 120cm.

Design en comfort

Kwa design ziet de M50xBT eruit zoals je verwacht van Audio Technica, hoge bouwkwaliteit en een mooie look. De oorschelpen en hoofdband hebben niet een grandioze hoeveelheid foam waarbij ik eerst wel mijn twijfels aan of het wel comfortabel op mijn hoofd zou zitten. Op zich zit het wel comfortabel, maar ik had liever toch iets meer padding willen hebben, vooral op de oorschelpen. De koptelefoon isoleert vrij goed waardoor je altijd wel goed op je muziek kan focussen. Verder kan je nog de koptelefoon compact opvouwen en kan je de oorschelpen 90 graden naar links en rechts draaien.

Op de linker oorschelp heb je een volume omhoog en omlaag knop die ook kunnen dienen om je muziek over te slaan door middel van het een paar secondes ingedrukt te houden en in het midden heb je een knop om je media te pauzeren. Verder heb je een 3.5mm ingang, en helaas… een micro-usb oplaadport. Dus geen USB-C, wat van mij inmiddels wel een must is tegenwoordig. Een aan en uit slider en je kan nog op de zijkant van de oorschelp Siri of Google Voice Assistant aanzetten. De rechteroorschelp heeft helemaal niks erop zitten.

Enige wat de koptelefoon nog mist is Active Noise Cancelling waar velen wel naar zoeken op Bluetooth koptelefoons.

Het batterijleven van de Audio Technica is ook zeer goed. Volgens Audio Technica zelfs 40 uren lang wat hartstikke keurig is.

Microfoon kwaliteit

De microfoon op de koptelefoon zelf is qua kwaliteit vrij oké. Je verstaat er wat er gezegd word maar ik kan niet zeggen dat ik sta te springen hoe goed het is. Zodra je de 3.5mm kabel inplugt merk je opeens wel een wereld van verschil. De audio kwaliteit is daadwerkelijk goed en prima te gebruiken in Teams vergaderingen of gewoon voor in discord. Er is wel een beetje ruis op de achtergrond, maar is niet zo heel erg.

Audio Technica Connect app

Ook heb je een app die je kan downloaden op je smartphone van Audio Technica. Alleen kan ik meteen al tegen jullie zeggen. De moeite om het de downloaden hoef je er niet voor in te steken. Enige wat je hierop vind is het veranderen van audio codecs, handleiding lezen en kan je je koptelefoon terugvinden via de product locator.

Verbinding

De M50xBT maakt gebruik van Bluetooth 5.0, wat dus betekent dat je goede stabiele en snelle verbinding hebt maar ook lager verbruik in stroom. Zelf kan ik zeggen dat verbinding super goed blijft op afstand van 10 meter met een muur ertussen en ik merk geen ruis of gekraak wanneer geluid niet word afgespeeld. Oftewel dikke prima!

Geluidskwaliteit

En dan het belangrijkste van allemaal, het geluidskwaliteit. Ik kan zeggen dat het allemaal lekker goed klinkt. Er is een mooie subtiele aanwezige bass aanwezig die ook de mids en highs goed helder blijft laten klinken. Zelf vind ik het keurig klinken, alleen hou ik altijd nog wel van een beetje meer bass in mijn muziek. Ik luister zelf voornamelijk hip-hop muziek, en ik vind dan de bass op deze koptelefoon toch wel wat te mager klinken. Luister jij bijvoorbeeld naar rock muziek, dan denk ik dat je deze koptelefoon wel fijn vind klinken.

Eindbeoordeling Audio Technica M50xBT

Op dit moment vraag Audio Technica en niet zo magere 200 euro voor de M50xBT. Wat voor mij gewoon te veel is. Ja qua bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, batterijleven en verbinding zit je goed met deze koptelefoon. Alleen in de 200 euro prijscategorie vind je koptelefoons met Active Noise Cancelling ingebouwd wat deze gewoon mist. Voor 200 euro had ik wel een meer uitgebreide app willen zien met bijvoorbeeld een equalizer of gewoonweg meer features. Ook vind ik het jammer dat er geen USB-C op de koptelefoon zit en mocht er voor mij wel meer padding op de oorschelpen zitten voor betere comfort. Ook mocht er een tikkeltje meer bass in zitten voor mij doen, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

4/5 sterren
4/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.