YubiKey 5 NFC Review: Nooit Meer Gehackt Worden!

Met de hele corona toestand dat nu gaande is, zijn we steeds meer online gaan werken. Het online werken is echt een uitkomst, maar het kan ook zo zijn valpunten hebben. Waaronder dus beveiliging… Van data leaks naar simpelweg gehackt worden. Dit kan gevaarlijk kan zijn voor jouw inloggegevens en persoonlijke informatie. Om dit allemaal te kunnen beschermen heb ik hier voor jullie de Yubikey 5 NFC.

Wat is een YubiKey 5 NFC?

Lang verhaal kort, de Yubikey 5 NFC is dus een beveiligingssleutel die je kan instellen voor een 2 staps verificatie om in je account te komen. Dus wanneer iemand probeert in te loggen op jouw account zal deze persoon zich eerst moeten verifiëren via de YubiKey. Kan die dat niet? Helaas, dan kan hij ook niet inloggen op je account. Een groot voordeel van de Yubikey is dat het niet online staat maar dat het een fysiek offline stickje is. Hierdoor kunnen jouw gegevens dan ook niet gehackt worden. Dit zou wel kunnen gebeuren als je gebruik maakt van online verificatie middelen zoals Google Authenticator.

Kwaliteit

De behuizing van Yubikey 5 NFC is goed van kwaliteit. Ik heb namelijk deze Yubikey 5 NFC al meerdere maanden om mijn sleutelbos gedragen en heb nog geen enkele problemen gehad.

Nu zal je waarschijnlijk denken, wat nu als ik mijn YubiKey verlies? Dat is mooi klote dan. Ja dat is vrij klote als je er één gekocht hebt en niet een andere vorm van 2-staps verificatie hebt toegevoegd als back-up. Ik raad je aan als je dit gaat halen om een extra Yubikey als back-up ergens te bewaren in huis. Denk maar aan een soort van een reservesleutel voor je fiets. En als je niet het geld hebt voor een extra YubiKey, kan je eventueel Google Authenticator gebruiken als back-up, maar dat is natuurlijk niet even veilig.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het allemaal precies you may ask? Het is heel simpel. Ga naar je instellingen van je Google account. Ga dan naar het ‘Security’ tabje of beveiliging in het Nederlands. Dan klik je op de 2 stap verificatie knopje. Vervolgens log je in met je gegevens en klik je op add security key en dan op add USB or bluetooth key. Er zullen een aantal pop-ups verschijnen, hier kan je op ‘ok’ drukken. Plug daarna je YubiKey in de USB poort. Vervolgens zet je je vinger op het rondje en voila! Het is opgezet! Wil je nu voortaan weer in je account komen heb je de YubiKey nodig.

Allemaal heel mooi, maar hoeveel kost nou zo’n miniscuul apparaatje? Één zo’n YubiKey kost je 50 euro, het klinkt veel, maar tegelijkertijd is je persoonlijke informatie en al je accounts je waarschijnlijk wel veel meer waard. Zelf vind ik het een goede investering. Nu kunnen hackers met je wachtwoord nog steeds niks, en blijft je account veilig. Het is ook een beetje peace of mind wat je hiermee hebt.

Ook hebben ze hebben ook een USB-C versie mocht je dat liever willen hebben voor je telefoon of laptop met enkel USB-C aansluiting.

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.