BenQ Screenbar review: Fijn, maar wel te duur

Ik heb hier de BenQ Screenbar. Dit is een balkje, die je op je scherm zet en het geeft licht. Maar voor wie dit nou eigenlijk? Dat laat ik je nu weten!

Misschien heb je wel eens gehad dat je ogen geïrriteerd raakte door een lange sessie achter je computerscherm. Je bureaulamp niet gelijk overal verlicht en reflecties die op je scherm tonen. BenQ wil die irritaties wat verhelpen door de screenbar. De screenbar is een handige lamp die je boven op je scherm kan bevestigen zonder schroefjes of tape. Het bevestigd op je monitor zoals webcams dat tegenwoordig doen.

Design

De BenQ screenbar is gemaakt van aluminium en verbind zich met een USB-C kabel. Hiermee heb je dus geen stopcontact nodig, wat ideaal kan wezen voor velen. De screenbar kan je ongeveer 10 graden roteren in de houder en verder heb je een aantal functies op het apparaat zitten.
De functies zijn:

  • Helderheid aanpassen
  • Kleurtemperatuur aanpassen
  • Automatisch dimmen
  • En aan en uit schakelen.

BenQ Screenbar vs Traditionele lamp

Ten eerste kan je met een traditionele lamp niet je helderheid en je kleurentemperatuur aanpassen, en moet je het maar meedoen met wat je krijgt. Bij de screenbar kan je handmatig dus je helderheid aanpassen en de kleurentemperatuur veranderen. Heb je geen zin in om dit elke keer handmatig te doen? Dan kan je op de screenbar dit ook automatisch laten doen. Er zit namelijk een sensor boven op de screenbar die op basis van je omgeving het juiste licht weergeeft. En ik kan zeggen dat die dat altijd hartstikke keurig doet. Ik zet mijn screenbar gewoon aan, en de screenbar laat meteen een prettig licht zien.

Daarnaast bespaar je ook ruimte op je bureau en stopcontact met de screenbar omdat je het op je monitor bevestigd en krijgt het stroom via de USB-kabel. Ook schijnt het licht nooit op je scherm zelf dus krijg je met de screenbar nooit lelijke reflecties omdat het een asymmetrisch ontwerp heeft die precies langs je scherm schijnt. Ook is de Screenbar flicker vrij en heeft het geen blue light hazard, oftwel geen schadelijk blauw licht.

Eindbeoordeling BenQ screenbar

Maar wat vind ik zelf ervan? Is dit nou echt de 99 euro waard dat het kost? Eerlijk gezegd vind ik het fijn om te hebben. Ik merk wel dat ik meer rust in mijn ogen krijg, wat ook weer een waarde voor zichzelf heeft. Maar het blijft een lamp dat op je bureau schijnt, en voor alle gemakken die aan bod komen zou ik niet meer dan 50 euro voor willen uitgeven. Ook zeg ik zelf niet dat dit product een must voor mij is, maar ik snap best als je veel kantoorwerk doet en continue achter het scherm zit dat dit zeker een handige tool erbij kan wezen. Helemaal als je een klein bureau hebt waar je geen lamp op kan plaatsen.
4/5 sterren
4/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.