Razer Kraken V3 X Review: Gaming Headset die ik niet aanraad

Vroeger ben ik oprecht fan geweest van de oorspronkelijke Razer Kraken in 2013. Het was dan ook mijn eerste gaming headset en ik was er super blij mee. Nu zag ik dat Razer een nieuwe versie van de Kraken had uitgebracht (Kraken V3 X) en moest ik dit natuurlijk uitproberen. Ik was dan ook benieuwd of het de  nostalgie van vroeger weer terugbracht. In deze review van de Kraken V3 X laat ik je weten wat hier fijn aan is, en waarom je deze koptelefoon mogelijk moet vermijden.

bouwkwaliteit razer kraken v3 x

Bouwkwaliteit

Materiaal

Qua uiterlijk moet ik zeggen dat de headset er keurig uit ziet. Het is volledig gemaakt van plastic, ook met de hoofdband. Het voelt licht van gewicht en nog redelijk stevig. De headset heeft niet enorm veel flex, en moet je dus ook niet veel gaan buigen.

RGB-verlichting

Direct wanneer je de headset inplugt merk je de RGB-kleuren op beide oorschelpen. Het ziet er leuk uit natuurlijk, maar persoonlijk vind ik RGB altijd overbodig omdat je het toch niet ziet wanneer je het op je hoofd draagt. Liever had ik dan ook gehad dat de RGB verwijdert werd, en dat de headset hierdoor goedkoper werd.

Extra controls

Op de linker oorschelp vind je nog een demp-knop en een volumewiel wat fijn is om te hebben. Wat ik vreemd vond is dat de 

Gewicht

De V3 X is lekker licht van gewicht (285g) doordat het alleen gemaakt is van plastic. Hierdoor merk je amper dat de headset op je hoofd zit. Alleen heb ik nog wel problemen met deze headset qua comfort.

Comfort

Wat je meteen opvalt is dat de oorschelpen niet in zijn geheel gemaakt is van één materiaal. Ze hebben voor de buitenzijde gebruik gemaakt van leer, waarbij de binnenkant (wat leunt tegen je hoofd) gemaakt is van een soort stof. Persoonlijk vind ik dit stofje niet fijn aanvoelen en prikkelt het een beetje. Ik snap de keuze van Razer, omdat dit stofje koeler zal zijn dan leer, alleen comfort betreft is het niet optimaal. Zelf ervaar ik ook met een geschoren baard dat het stof vaak wat prikt met de haartjes.

Kantelen van de oorschelpen

Het allerbelangrijkste vind ik op een koptelefoon en headset is dat je de oorschelpen zowel verticaal als horizontaal kan kantelen. Waarbij de Kraken alleen maar verticaal kan kantelen. Dit is enorm jammer omdat de headset hierdoor die goed aansluit op je hoofd. Ik heb dan ook met deze koptelefoon last van ruimte aan de onderzijde van de koptelefoon.

Padding

Qua padding zit het wel goed. De oorschelpen hebben voldoende foam, en de hoofdband is hier ook geen uitzondering bij. Doordat de headset niet veel weegt zal het ook comfortabel op je hoofd blijven zonder te veel druk op de oorschelpen of hoofdband.

razer kraken v3 x op mijn hoofd

Geluidskwaliteit

Standaard heb ik een verwachting van Razer dat hun geluidskwaliteit altijd meer emphasis heeft op de low end, waarbij de Kraken V3 X hier ook geen uitzondering op is. De highs en mids klinken niet zo helder als dat ik gehoopt had en merk je voornamelijk dat de low end geboost is. Dit is in principe niet erg. Zelf hou ik ook van een goede bas in mijn gameplay en vind ik het wel wat hebben. Alleen omdat de Kraken niet goed op je oren aansluit merk je dus dat geluid naar buiten lekt. Hierdoor is de bas een stuk minder aanwezig. Met andere woorden klinkt het geluid over het algemeen gewoon niet fijn.

Virtual surround sound

Ook kan je bij deze gaming headset virtual surround sound bij krijgen. Alleen het hele proces om dit te installeren is wel een vervelend karweitje. Ik hoopte dan ook stiekem dat je het simpelweg kon aanpassen binnen de synapse launcher zelf. Maar over de synapse launcher gesproken…

Razer Synapse problemen

Voor één of andere reden kon Razer Synapse niet mijn Kraken V3 X detecteren. Normaal wanneer je Razer Synapse opstart en je een Razer product hebt ingeplugd, laat hij het product zien in de software. Dit is nodig om de instellingen te kunnen aanpassen, van RGB-verlichting tot andere mogelijke instellingen. Maar helaas detecteerde synapse nooit mijn Kraken, zelf na herinstalleren. Hierdoor gaf ik ook maar op om het wel werkende te krijgen.

Conclusie Razer Kraken V3 X

2/5
2/5

Ik vind de Kraken V3 X niet fijn. Dit is puur om het feit dat de oorschelpen enkel verticaal kunnen kantelen, en niet horizontaal. Hierdoor sluit de koptelefoon niet goed af waardoor bas ook minder is. Ook is het gebruikte stofje op de oorschelpen niet comfortabel voor mij.

Geluidskwaliteit ben ik ook niet enorm over te spreken, en het gehele pakket mocht van mij wel een tikkeltje beter.

Ik zie geen enkele reden waarom je deze headset zou willen halen, en kan het ook voor niemand aanraden.

Goede punten

Verbeter punten

Razer Kraken V3 X kopen

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.