Meters Music Level Up Review: Coole VU-meter op een Gaming Headset

Gaming headsets volgen vaak dezelfde trends en innoveren vrij weinig. Meters Music heeft met de Level Up een vrij unieke gaming headset op de markt weten te brengen. Ja, het blijft een gaming headset waar je geluid mee kan horen, en via een microfoon kan praten. Maar het unieke aan deze gaming headset is dus de VU-meter die aan beide oorschelpen zitten. Praktisch is het niet, het veranderd niet je gaming ervaring of iets… maar qua ontwerp is het wel erg tof om weer iets anders te zien! De Level Up gaming headset komt in 3 kleuren: ‘rood, zilver en carbon’. De versie die ik hier review is ‘Carbon’. De headset is beschikbaar voor £99, maar wanneer je Nederland instelt met de verzending is het £82,50 + £12,50 verzendkosten. Wel opgelet, de headset word verstuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk, hier kunnen dus invoerrechten van pas komen door Brexit.

Level Up Gaming Headset
VU-meter
VU-meter

Design

Zoals hiervoor vermeld zit er een VU-meter op beide oorschelpen. Deze dienen voor zodat omstanders om je heen kunnen zien hoe hard jij je muziek hebt staan. Natuurlijk heb je hier zelf niets aan, maar voor de uitstraling ziet er tof uit! Helaas is de VU-meter op mijn sample niet werkende, maar ik verwacht dat als jij de Level Up koopt, dat het wel functioneel is. De headset heeft een over-ear design, verwijderbare microfoon en leren kussens. De oorschelpen kunnen 45 graden naar voren en 90 graden naar achteren roteren. Mooie hiervan is dat je de koptelefoon plat op je borst kan leggen wanneer je het even af doet, en dat je koptelefoon precies goed zit op je hoofd. 

Ook heb je ook keuze uit verschillende RGB-modussen binnen de VU-meter. Deze kan je veranderen door het RGB-knopje te drukken op het in-line kastje. Helaas onthoudt dit niet je laatst ingeschakelde kleur met interne geheugen wanneer de headset niet meer van stroom is voorzien. Dus wanneer jij je headset uitplugt en weer inplugt zal het weer standaard op een rode kleur staan. Tevens op het in-line kastje heb je nog een volumewiel, dempknop en een 3.5mm ingang (voor Xbox).

In-line controls
In-line controls met volumewiel, RGB knop, demp knop en 3.5mm ingang.

Comfort

De Level Up zit vrij comfortabel op mijn hoofd. De enige klacht wat ik mij zou kunnen bedenken is dat mijn oren snel warm worden door het leer. Zo worden hete zomerdagen enorm zweten met deze gaming headset. De oorschelpen en hoofdband zijn voorzien van een goede hoeveelheid padding om het voor lange gamesessies zo comfortabel mogelijk te houden.

Audiokwaliteit

De audiokwaliteit van de headset is voor het budget vrij keurig. Je merkt wel dat de mids en highs wel wat minder zuiver klinken, en dat het de lows meer probeert te pakken. Gelukkig kan je dit nog enigszins tweaken in de software die Meters Music ook aanbied. Perfect zal het niet zijn, maar het is wel een slagje beter tegenover de standaard preset.

7.1 Virtual-surroundsound

Eigenlijk ben ik al geen voorstander van virtual-surroundsound. Vaak klinkt je headset een stuk slechter in kwaliteit hierdoor. Oké, je kan iets beter horen waar iedereen is gepositioneerd in games, maar dit is de afweging totaal niet waard. Hierbij is de software van Meters Music ook geen uitzondering. Ja, je hoort alles net ietsjes beter (niet echt een wereldverschil). Alleen is het geluid gewoon wel helaas een stuk slechter. Zelf vermijd ik virtual-surroundsound software puur om deze reden. 

Wat wel handig is, is dat de software ook een equalizer aanbied die je kan aanpassen om je geluid toch net een beetje beter te maken. De software bied ook equalizer presets aan, alleen gebruik deze liever niet. Ze klinken best wel… waardeloos.

Meters Music software
Meters Music software

Microfoon

Als ik ergens wel van te spreken ben is het de microfoonkwaliteit. Het klinkt vrij goed, en eigenlijk wel beter dan de meeste gaming headsets op de markt van dit budget. Ook is het microfoontje verwijderbaar wat ik super fijn vind. Mocht je uiteraard even een solo potje spelen, dan zit je niet elke keer met zo’n stokje te bungelen voor je mond. De microfoon pakt wel een beetje mee van zijn omgeving, maar de focus op mijn stem is vrij keurig. Als je een sample wilt horen, bekijk dan mij video hier.

microfoon level up

Conclusie Level Up

De Level Up Gaming Headset is een keurige headset voor zijn prijspunt (omgerekend ~€115).

Bouwkwaliteit voelt goed aan, audiokwaliteit is keurig, het zit comfortabel en de microfoonkwaliteit is zeer goed. Microfoon kan je verwijderen wat erg fijn is, en de headset heeft enkel 1 USB aansluiting nodig om te functioneren.

Helaas slaat de koptelefoon de RGB kleur niet op, en werkt de VU-meter niet op mijn sample. De software mocht ook wel een stuk beter gemaakt worden, nu ziet en navigeert het als of het nog stamt uit de begin 2000. En persoonlijk vind ik de koptelefoon iets teveel broeien op mijn hoofd, waardoor ik het snel warm krijg. 

4,5/5 sterren
4.5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.