Nuki Combo 2.0 Review: Slim Deurslot voor Thuis of op Werk

De Nuki Combo 2.0 is een beveiligingsslot die je gemakkelijk op je eigen slot kan monteren. Het hele idee erachter is dat je niet meer je sleutel op zak hoeft te hebben. Je kan via je smartphone gemakkelijk je deur(en) openen. De standaard Nuki zonder de bridge is beschikbaar voor €200 waarbij de Combo pakket met de bridge €260 kost. Soms kan je het Combo pakket nog wel eens vinden voor €200 dus is het verstandig om even te wachten om wat geld te besparen.

Bouwkwaliteit van de Nuki

Over het algemeen ben ik wel tevreden met de bouwkwaliteit met de Nuki. Het is stevig, en geeft geen rare geluiden weer dat het bijvoorbeeld kraakt of iets dergelijke. Ook eenmaal bevestigd hoef je er vrij weinig mee te doen behalve een knopje indrukken. Voornamelijk is het gemaakt van plastic. Voordeel is dat je niet enorm veel gewicht aan de deur en bevestigingsplaten hangt.

Nuki installeren

De Nuki is zeer gemakkelijk te installeren. Belangrijk is wel om eerst de installation check van Nuki eerst bij langs te gaan om te zien of jouw slot de Nuki wel ondersteunt. Het installeren van de Nuki kan je op twee manieren uitvoeren. Dit is omdat er twee verschillende bevestigingsplaten bij komen.

Verschillende methodes van installeren

Methode A: Deze methode is voornamelijk voor sloten waarvan het cilinder uitsteekt. Methode A maakt gebruik van schroeven om de Nuki vast te klemmen om het slot heen. Uit ervaring zit dit stevig genoeg. Je krijgt een inbussleutel meegeleverd bij de Nuki om de schroeven bij te stellen.

Methode B: Deze methode is voornamelijk voor sloten met cilinders die gelijk staan met de deur. Je bevestigt de plaat door de sticker die op de achterzijde zit. Dit is de methode die ik zelf ook gebruikt hebt, en het zit super stevig!

Vervolgens plaats je de sleutel in het slot en plaats je de Nuki bovenop de bevestigingsplaat en je hoor een klik wanneer het goed geplaatst is. 

App

Voordat je in de Playstore gaat duiken om de app te installeren is het belangrijk om eerst 4x een dubbel AA-batterij te installeren om de Nuki aan te krijgen. Daarna installeer je de app, open je de app en verbind je via Bluetooth met de Nuki. En voila! Dat was het hele proces!

Handleiding

Voor als je er niet helemaal nog uitkomt heb ik hieronder nog een handleiding beschikbaar gemaakt om makkelijk te zien hoe het hele proces gaat.

Instellen van de Nuki Bridge en deursensor

Het installeren van accessoires erbij gaat echt super gemakkelijk. Nuki weergeeft je een checklist waar je simpelweg doorheen gaat om alles goed te installeren. De stappen zijn gemakkelijk te volgen en het gaat vrijwel vlekkeloos. Enige probleem was bij mij de deursensor. Die wou maar niet goed installeren tot het punt dat het eens wel lukte. Huidig zit ik telkens met een deursensor geblokkeerd notificatie…

Functies in de app

Gelukkig is de Nuki App super gemakkelijk in gebruik. Hieronder zal ik even opsommen wat voor functies je hier zoal kan vinden.

Vergrendeling

Je kan met simpelweg een knopje indrukken op de homescherm vergrendelen en ontgrendelen.

Lock ‘n’ Go

Door tweemalig op het knopje te drukken van de Nuki kan je een timer activeren die na 20 secondes weer automatisch sluit. Handig als je niet altijd een mobiel bij de hand hebt.

Mensen uitnodigen

Je kan mensen uitnodigen om toegang te krijgen tot het vergrendelen en ontgrendelen van de Nuki. Handig voor babysitters bijvoorbeeld, nu hoeven ze niet een sleutel van jou mee te nemen. Je kan hierbij bepalen op welke dagen en tijden een gebruiker toegang heeft tot je Nuki. Op elk moment kan je een gebruiker zijn rechten ontnemen, veranderen en ook verwijderen.

Widgets

Heel fijn is ook dat de Nuki widgets beschikbaar heeft voor op je homescreen van je Android telefoon. Hierdoor kan je op een knopje drukken om te ontgrendelen, vergrendelen en lock ‘n’ go. Hij opent wel de app eerst voordat hij een signaal doorgeeft aan de Nuki.

Smart actions (auto unlock)

Je kan ervoor kiezen om auto unlock aan te zetten voor als je weer in de buurt komt bij de Nuki dat hij automatisch het slot ontgrendeld. Optioneel is dat hij kort na het openen automatisch weer op slot gaat. Het slot gaat niet automatisch van het slot als je telkens binnen een bepaald bereik zit van 100 meter. Wanneer hij detecteert dat je buiten een gebied van 100 meter bent geweest, en vervolgens weer terug komt, gaat hij pas automatisch open. Zelf kan je het bereik (geofence) aanpassen van 100 meter naar 200, 500 en 1000 meter.

Ook kan je bepalen of hij open gaat meteen als je bluetooth verbinding hebt, of dat het met een vertraging moet gebeuren. En kan je bepalen als je buiten de geofence komt of het de deur moet openen, vergrendelen of ontgrendelen en heb je nog time-out opties en nog wel meer.

Verder kan je nog ‘smart notifications’ krijgen wanneer je in de buurt bent van je Nuki, en kan je waarschuwingen ontvangen als je de smart lock verlaat wanneer het nog ontgrendeld is.

Geluid en vibratie opties

Je kan er ook voor kiezen om geluid af te spelen wanneer het ontgrendelen of vergrendelen goed of verkeerd gaat. Dit geluid gaat via je smartphone, en niet de Nuki zelf. Ook kan je kiezen of je smartphone vibreert wanneer de deur vergrendeld of ontgrendeld word.

Fysieke functies

Je hebt naast dat je alles online via je smartphone kan regelen ook fysieke functies op de Nuki. Een aantal kwam ik pas achter na het feit dat ik de Nuki review video had gemaakt. 

Ronde knop binnen de LED-ring

Wat ik dus eerst niet wist is dat binnen de LED-ring een fysieke knop aanwezig was. Hiermee kan je ook een paar functies mee activeren. Je kan namelijk door één keer de knop in te drukken de Nuki vergrendelen of ontgrendelen en door twee keer de Lock ‘n’ Go functie activeren. Best wel handig om te weten! 🙂

Handmating vergrendelen en ontgrendelen

Wanneer je batterijen op zijn en ze net niet bij de hand hebt kan je ervoor kiezen om handmatig de Nuki te ontgrendelen en vergrendelen. Je kan simpelweg aan de bovenzijde draaien om dit te doen. 

handmatig openen van de nuki
handmatig openen van de nuki

Vervangen van de batterijen

De Nuki komt met vier dubbel-AA batterijen inbegrepen. Uiteraard zal je ervaren dat ze uiteindelijk leeg raken. Daarom is het wel handig om te weten hoe je er bij moet komen. Je kan heel gemakkelijk het klepje openen aan de onderzijde. Je moet wel opletten dat de batterijen en het behuizing waar ze in zitten, naar beneden vallen. Houd ze dus nog wel met je hand tegen!

vervangen van de batterijen van de nuki
vervangen van de batterijen van de nuki

Verwijderen van de Nuki

Het verwijderen van de Nuki gaat gelukkig ook erg gemakkelijk. Wat je doet is eerst de batterijen uit de Nuki halen zoals hierboven vermeld. Daarna zie je een geel steeltje binnen in de Nuki zitten, waar eerder de batterijen zaten. Druk dit steeltje in en tegelijkertijd kan je de Nuki van het bevestigingsplaatje verwijderen.

verwijderen van de nuki
verwijderen van de nuki

Gebruikservaring

Algemeen

Installeren was erg gemakkelijk en vanzelfsprekend via de begeleiding dat je krijgt op de app. Het gebruiken van de Nuki is echt makkelijk en snel. Geen geklooi meer met sleutelbosjes, geen gedoe meer dat ik mijn sleutel vergeet. Het werkt gewoon top. De app is ook erg gemakkelijk in gebruik en je kan enorm veel dingen handmatig aanpassen naar je eigen voorkeuren. Voornamelijk heb ik alles standaard gelaten, want dat doet precies wat ik wil. 

De auto unlock optie is wat ik wel het meeste over te spreken ben. Het werkt altijd super goed, maar je moet wel rekening mee houden dat je wel buiten de geofence komt. Anders zal het niet automatisch voor je openen. 

De batterijen houden het goed lang vol, ik heb de Nuki anderhalve maand geleden geïnstalleerd en de batterij staat huidig op 78%. De Nuki heeft altijd geopereerd in de batterij optimalisatie stand, en heeft altijd keurig en responsief gepresteerd. 

Enige problemen

Enige wat ik wel opmerkte is dat de Nuki vrij veel lawaai maakt. Op zich is dat niet zo erg want van buitenaf hoor je dan goed wanneer de Nuki opengaat. Alleen kan het mogelijk een storende factor zijn voor sommigen. En de deursensor voor één of andere reden wou bij mij maar nooit goed ingesteld worden. Normaal hoor de deursensor aan te geven of de deur open is of gesloten. Bij mij geeft hij alleen maar ‘Deursensor geblokkeerd’ aan, zelf na het opnieuw instellen. Dus daarbij kunnen er nog wel verbeterslagen plaatsvinden. 

Ook is het redelijk gelimiteerd waarop de Nuki bevestigd kan worden qua sloten. Graag zie ik in de toekomst dat de Nuki meer universeel is, en dat er een oplossing is voor elk mogelijk slot. Ook geeft de Nuki compatibility check aan dat het verplicht is de deur van beide kanten tegelijkertijd te kunnen openen. Uit eigen ervaring hoeft niet dit, maar is het wel handig mocht je via buitenaf de deur willen openen terwijl de Nuki erin zit, je kan namelijk zonder stroom zitten na een lange vakantie. Aanraden word dan ook als de Nuki een melding geeft dat de batterij bijna leeg is, dat je iemand tijdens je vakantie erheen stuurt om ze even te vervangen. Via deze manier kom je dan niet voor een dichte deur te staan.

Ook is de Nuki redelijk groot, maar mij hindert dit verder niet. Het is echt een persoonlijke voorkeur.

Conclusie Nuki Combo 2.0 slimme slot

4,8/5
4.8/5

De Nuki Combo 2.0 is bijna perfect. Alle functies die ik verwacht zijn aanwezig en de app bied voldoende functies aan om het hele gebruik gemakkelijk en overzichtelijk te houden. Het gebruiken van de Nuki is erg gemakkelijk en kan eigenlijk niet meer zonder. Geen sleutels meer lenen, potentieel kwijt raken of aanmaken. Je kan meerdere gebruikers toegang verlenen en ontnemen wat echt fijn is.

Enige wat ik graag wel zie in een toekomstig model is dat de deursensor beter geoptimaliseerd is, en dat de Nuki universeler is voor alle sloten. Maar over het algemeen ben ik dik tevreden, en kan ik het iedereen zeker aanraden mocht hun slot de Nuki ondersteunen. 

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.