Imou Bullet 2S 4MP Review: Budget Beveiligingscamera met Kwaliteit

imou bullet 2s review

Een beveiligingscamera die niet je portemonnee pijn doet? De Imou Bullet 2S is een budget vriendelijke beveiligingscamera van €94,99 met een beeldkwaliteit van maar liefst 2K (2560×1440). Benieuwd naar hoe de camera is in werking? Lees dan de review verder hieronder. Met vragen kan je altijd een reactie plaatsen!

Bouwkwaliteit en design

De bouwkwaliteit van de camera is fantastisch. Het voelt stevig en kwalitatief aan. Het heeft wel een opvallende uitstraling, aldus mochten onbekenden langs komen zullen ze de camera’s gemakkelijk en snel kunnen ontdekken. Ik heb zelf een paar vrienden op visite laten komen en niks over de camera verteld. Na een klein poosje vroeg ik of ze een camera hadden opgemerkt, en inderdaad… ze hadden hem al gezien.

Bevestigen van de camera doe je door schroeven in de muur te boren.

IP-67 rating

Deze camera is echt bedoeld voor buitengebruik. De Bullet 2S is IP67 water- en dustproof. Wat betekent dat stof en water geen enkel probleem zal zijn, en je het prima buiten op kan hangen. Zelf heb ik de camera inmiddels langer dan een maand hangen, en heb nog geen enkele problemen ondervonden.

Aansluitingen

De camera is niet draadloos, wat betekent dat je het altijd aangesloten moet hebben op de stroom. Je krijgt een adapter erbij die ongeveer een twee meter lange kabel heeft. Mocht dat toch te kort zijn zal je moeten kijken naar een verlengsnoer. Voordeel van een bedrade camera is dat je nooit je camera hoeft op te laden en je het enkel eenmalig hoeft op te zetten.

Ook krijg je nog een ethernet aansluiting om je kabel op aan te sluiten. Dit is niet verreist, maar kan handig zijn wanneer je geen WiFi bereik hebt. Persoonlijk gebruik ik een WiFi verbinding omdat de router een paar meter van de camera vandaan is. Ook is de reset knop te vinden onderaan de camera. Deze kan je waterproof indrukken en hoef je niet de camera voor open te halen.

Sirene, schijnwerpers, speaker en microfoon

Sirene

Mocht je op afstand opeens iemand zien op je beelden die er niet thuis hoort kan je een sirene laten afspelen. De sirene is vrij luid, dus probeer dit vooral niet veel te gebruiken omdat je anders je buren flink mee irriteert. Imou geeft aan dat de sirene een geluidsniveau van 110dB produceert.

Schijnwerpers

De schijnwerpers word gebruikt vooral om extra licht in het beeld te brengen zodat jij de beelden helder en scherp kan zien. Op de camera worden twee LED lichten gebruikt als schijnwerpers en worden vrij fel.

Speaker & microfoon

Je kan via waar dan ook geluid inspreken via je mobiel en laten afspelen via de speakers van camera. Zo zat ik eens een dagje op de wc op mijn werk en kon ik leuk spreken met mijn vriendin die thuis was. En omdat de camera ook een microfoon bevat kon mijn vriendin iets terug zeggen en kan je praktisch met elkaar communiceren via de camera. Geluid is goed verstaanbaar van beide kanten, alleen kan de microfoon op de camera soms wel wat wind opvangen.

Opslagmogelijkheden

Je twee opties voor opslag.

Lokale opslag

De eerste optie is voor lokale opslag. Standaard komt de Bullet 2S niet met een geheugenkaart of interne geheugen. Wat dus betekent dat je een eigen Micro-SD kaartje moet gaan halen. Onderaan de camera heb je twee schroeven die je kan verwijderen en een Micro-SD kaart kan plaatsen. Let wel op dat de camera maximaal 256GB ondersteunt. Wanneer de camera vol raakt zal hij de oudste beelden gaan verwijderen om ruimte te maken voor de nieuwste beelden. Zelf gebruik ik een 32GB SD-kaart en kan het ongeveer 12 dagen aan beelden opslaan tegelijkertijd. Persoonlijk vind ik dit meer dan genoeg, maar als je op vakantie gaat voor een paar weken is 64GB of 128GB wat fijner om mee te werken.

Via de cloud

Wanneer je bang bent dat je SD-kaart het begeeft, of vertrouw je lokale opslag niet helemaal? Dan kan je kiezen voor cloud storage. Dit kan je aanschaffen via Imou voor een bepaald bedrag. Wat voor bedrag, kan ik je niet precies vertellen omdat het er heel vaag uitziet. Hieronder zie je een screenshots van de verschillende opties, wat mij niet duidelijk verteld wat ik nu kan verwachten. Ook krijg ik hier een beetje AliExpress vibes van met het design van de coupons.

NVR

Je hebt ook de mogelijkheid om de camera te gebruiken voor NVR. Hierbij kan je de camera-feed live bekijken via je browser op je computer. Beveiligers die constant beelden moeten monitoren gebruiken dit vooral.

Geen internet? Geen probleem!

Wanneer je internet uitvalt kan je nog steeds je camera beelden bereiken door middel van de ‘soft AP-mode’. Hiermee kan je via de WiFi hotspot van je Bullet 2S verbinden en zo de beelden terugkijken.

Imou Life app

Om je beelden te kunnen bekijken moet je de Imou Life app downloaden en je camera koppelen door middel van de QR-code te scannen die op je camera geplakt zit. Hier kan je ook verbinden met je netwerk zodat je overal waar je ook bent de beelden kunt bekijken. Tijdens het bespreken van functies in de app, zal ik ook soms een ‘hoofdeigenaar’ noemen. Dit is de persoon die als eerst de camera heeft geïnstalleerd. Die persoon heeft nog meer opties dan alle andere die hij of zij uitnodigt. De app was even een learning-curve, maar na een paar dagen ben je hier aan gewend.

Anderen uitnodigen

Je kan anderen uitnodigen om ook je beelden te bekijken. Hierbij kan je bepaalde functies aanwijzen die ze mogen aanpassen indien gewenst. Alleen wanneer je iemand volledige rechten geeft zullen ze niet alle rechten daadwerkelijk hebben zoals de hoofdeigenaar. Opties zoals nachtvisie modussen zijn enkel voor de hoofdeigenaar. Graag zou ik hier de mogelijkheid willen zien de opties door te trekken naar iedereen indien gewenst.

Geofencing

Door een bepaald gebied te selecteren kan je bepalen wanneer de camera je push-meldingen gaat geven. Handig zodat je niet platgebombardeerd word met meldingen dat je word gedetecteerd word, want ja, waarschijnlijk ben jij het zelf die telkens voor de camera loopt. Huidig word deze functie getest, en is het alleen mogelijk te gebruiken als hoofdeigenaar. Alle andere uitgenodigden zullen een blanco pagina zien. Graag zou ik dit anders willen zien met een update.

Meldingen

Kies of je enkel meldingen wilt ontvangen, of meldingen met afbeeldingen.

Verschillende nachtvisie modussen

Ook heeft de camera verschillende nachtvisie modussen met eigen lichtinstellingen en opties. Deze opties zijn exclusief voor de hoofdeigenaar.

  1.  Slimme kleur nachtvisie: Wanneer het donker word gaan de schijnwerpers automatisch aan en als er beweging word gedetecteerd gaan de schijnwerpers feller schijnen.
  2. Subtiele kleur nachtvisie: Wanneer het donker word gaan de schijnwerpers aan met lage helderheid. 
  3. Heldere kleur nachtvisie: Wanneer het te donker word voor de camera gaat de schijnwerper aan zodat het beeld in kleur blijft
  4. Spots uit kleur nachtvisie: Hierbij blijven de schijnwerpers uit zonder de schijnwerpers of IR-licht. 
 
Oftewel, mocht het echt donker zijn bij jou, kan het zo zijn dat je camera geen duidelijke beelden weergeeft in de spots uit kleur nachtvisie modus. Deze camera beschikt helaas niet over infrarood lichten, dus word het ook sterk afgeraden om de camera te plaatsen op extreem donkere plekken.
subtiele kleur nachtvisie
subtiele kleur nachtvisie

Detectie

Je hebt 2 verschillende detectiemethodes. De één detecteert puur beweging, waarbij de ander alleen op menselijke vorm gaat detecteren. Uit ervaring kan je vanuit gaan dat de menselijke detectie best wel waardeloos werkt. Ik kreeg voordurend detectiemeldingen over dat een mens gedecteerd was, terwijl in realiteit het een motje was die voor de camera vloog. Ook vind hij regendruppels vrij menselijk uit zien en spamde het mij met detecties. Ik heb vandaar ook de detectiegevoeligheid naar 1 (het laagste) gezet om zo weinig mogelijk meldingen te krijgen.

Helaas word ik hier nog steeds voortdurend gespamd door meldingen van beweging door een mot die voor de camera vliegt of een handdoek die wappert over de stoel heen. Hier is dus wel ruimte voor verbetering mogelijk.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit ben ik over het algemeen goed over te spreken. Kan ik zelf zeggen dat ik meteen kan zeggen dat het QHD beeld is? Dat eigenlijk niet. Je merkt dat softwarematig er filters over worden gezet zoals het verscherpen van het beeld. Deze kan je dan ook helaas niet uitzetten.

Hieronder zie je een aantal foto’s van alle verschillende scenario’s qua belichting. Let wel op dat foto’s gecomprimeerd worden op mijn website om laadsnelheden te versnellen. Dus het is mogelijk dat ze iets slechter ogen dan in realiteit.

Overdag bewolkt

Hierbij was het volledig bewolkt en overdag.

beeldkwaliteit overdag

Overdag bewolkt

Bij deze foto is het zonnig om 17:30. Je merkt eigenlijk tegenover het bewolkte beeld dat hier geen verschil is in kwaliteit.

beeldkwaliteit zonnig

Avond

Bij deze foto is het vrij donker. Op de foto zie je meer dan dat je met je eigen ogen kan zien. Als je kijkt naar mijn telefoon laat dit meteen zien als een gigantische lichtbron, terwijl in realiteit dit best wel meevalt. Zo merk je dat de gevoeligheid van de F1.2 lens erg gevoelig is voor licht.

beeldkwaliteit avond

Nacht

Zonder licht, kan de camera ook niet opereren. Dat merk je wel duidelijk bij deze foto. Het deel wat wel verlicht is, is waar de lantaarnpaal nog een beetje op schijnt vanaf de weg. Dit is niet veel licht, wat op zich het best wel indrukwekkend maakt hoeveel hij nog laat zien op de beelden.

nacht foto

Videokwaliteit

Je ziet het wel eens. Camerabeelden die om de seconde eens een beeld laten zien of als je geluk hebt misschien 5 beelden per seconde laten zien. Kans is dan dat je een belangrijke details mogelijk gaat missen. De Imou Bullet 2S filmt gelukkig met 25 beelden per secondes. Vloeiend genoeg om alle details goed te bekijken. In de video hieronder kan je zien hoe het beeld eruitziet, en hoe de microfoonkwaliteit is.

4/5
4/5

Conclusie Imou Bullet 2S 4MP

Voor zijn prijs presteert de Imou Bullet 2S 4MP keurig. Beeldkwaliteit is scherp genoeg en soepel in de hoeveelheid beelden per seconde. De camera is erg gevoelig om duidelijke beelden te tonen eenmaal er licht aanwezig is, maar is tegelijkertijd ook erg gevoelig om beweging met de kleinste dingen te detecteren. 

Daarom mag van mij de gevoeligheid voor detectie wel beter worden geoptimaliseerd. Een mot of een bewegende handdoek is GEEN mens! Ook is de app soms onoverzichtelijk met waar je bepaalde opties moet vinden, dit heeft best wel een learning curve. Met extreem donkere situaties waar helemaal geen lichtval terrecht komt zou IR-verlichting nog fijn zijn.

Goede punten

Verbeter punten

Imou Bullet 2S 4MP kopen

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave
Gerelateerde content

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.