Battletron Gaming Headset Review: Een Goede Action Headset?

Om eerlijk te zijn koop ik zelf bijna nooit tech spulletjes bij de Action. Alleen als ik snel een oplaadkabeltje nodig heb of een HDMI kabel. Maar ik zag dat de Action ook nog een aantal gaming producten aanbied. Ik was benieuwd, en dacht laten we het maar uitproberen!

Design

De Battletron Gaming Headset van de Action verbind met twee 3.5mm kabels en één USB-kabel. De USB-kabel is bedoeld puur voor de blauwe verlichting in de oorschelpen van de headset. De USB-kabel is dus niet verplicht om in je computer te doen om je headset te laten werken. Handig om te weten mocht je geen USB-aansluitingen meer vrij hebben. 

Als we kijken naar de bouwkwaliteit van de headset moet ik bekennen dat het allemaal vrij stevig aanvoelt. En dat zelfs voor een €15 headset van de Action. Er word gebruik gemaakt van een dubbele hoofdband waarbij de bovenste van metaal gemaakt is om de boel stevig te houden. En de onderste hoofdband is wat leunt op je hoofd. De oorschelpen zijn gemaakt van plastic en de oorkussens zijn nog redelijk netjes afgewerkt voor zo’n laag budget. Ook heb je uiteraard nog een microfoon op de headset zitten die je niet kan verwijderen, dit is uiteraard verwacht. Het leuke wel is aan de microfoon is dat onder het windkapje er een demp knop zit. Dus mocht je niet uit je game willen gaan kan je via die weg je microfoon dempen. Maar het vervelende wel is dat je het windkapje er eerst af moet halen voordat je toegang hebt tot de demp knop. Ook heb je een volume wiel op de oorschelp wat een leuke toevoeging is!

Comfort

De Battletron headset zit nog aardig comfortabel op je hoofd. De oorkussens hebben een goede hoeveelheid foam en de hoofdband zit goed op je hoofd voor meerdere uren gamen. 

Het enige nadeel wat ik vind is dat de oorschelpen niet kunnen bijdraaien. De positie waar ze op staan, blijven ze ook op staan. Dit kan vervelend wezen omdat het oorkussen dan niet goed gaan aansluiten op je oren. Hierdoor vang je meer geluid op van je omgeving. Om eerlijk te zijn vind ik het ook gewoon een beetje raar zitten. 

Microfoon

Ik was blij verrast van de microfoonkwaliteit van de Battletron Gaming headset. Zelf zou ik zeggen dat de microfoonkwaliteit gelijk staat aan headsets van maar liefst €50 of meer. Je bent duidelijk verstaanbaar alleen je moet wel voor zorgen dat je de microfoon niet vlak voor je mond zet. Als je dit wel doet krijg je wel wat plopjes te horen. Verder heb je nog wel een klein beetje ruis nog op de achtergrond. maar dit is niet op een storend niveau.

Geluidskwaliteit

Mijn verwachting van de geluidskwaliteit was dat ik waarschijnlijk bloedende oren zou krijgen. Ik bedoel, het is maar een Action headset… Maar ik zat er dus echt compleet naast. Het geluidskwaliteit is niet spectaculair, maar klinkt ook niet plat. Er zit een klein vleugje bas in en overal klinkt het nog redelijk aangenaam, zeker voor dit budget! 
 

Eindbeoordeling Battletron Gaming Headset

Voor €15 had ik geen hoge verwachtingen van een gaming headset van de Action. Maar Battletron heeft mij nog blij verrast! 

Audiokwaliteit is aangenaam voor het budget, en de microfoon is ook prima gangbaar. Ook heb je zelfs extra features zoals een volumewiel op de oorschelp en een microfoon demp schakelaar. 

Enige minpunt wat ik kon vinden was dat de oorschelpen niet bij konden draaien maar voor een budget van €15 kan je hier vrijwel niet mis mee gaan.

5/5 sterren
5/5

Goede punten

Verbeter punten

Artikel delen via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Inhoudsopgave

Artikel geschreven door:

Sander de Kievit
Sander de Kievit
Eigenaar van Pockify en ik hou enorm van om de laatste technologische snufjes uit te mogen proberen. Van smartphones tot drones, niets is mij gek genoeg.